Μια απο τα ιδια.


Σας ειχα υποσχεθει μπλογκ για τον ποδοσφαιρικο Παναθηναικο και θα τηρησω την υποσχεση μου , απλως πρωτα θα πω μερικα πραγματα για την εθνικη τοσο για μπαλα οσο και για μπασκετ και μετα θα περασω στον ποδοσφαιρικο Παναθηναικο.

Στα γρηγορα για το παιχνιδι με το Βελγιο χθες. Οκ δεν ειδαμε τιποτα περιεργο ειδαμε μια ομαδα που με δυο φασεις απο το πουθενα πηρε το ματς. Οι Βελγοι εχουν παιχταραδες και αυτο φανηκε , εμεις παλι οπως και να το κανουμε εχουμε ενα συγκεκριμενο ταβανι. Τα παιδια το παλεψαν , τα εδωσαν ολα και εγω προσωπικα δεν εχω κανενα παραπονο. Δεν ειναι κακο καπου να αναγνωριζεις την αξια του αντιπαλου και ουτε θα γινουμε σαν τους λιμανισιους που λεγανε οτι λεγανε μετα το ξεβρακωμα απο τη Φενερ αντι να παραδεχτουν την ανωτεροτητα της. Το κακο ειναι ειναι η νοοτροπια της ομαδας στο ματς με την Εσθονια και η γκελα αν ειχαν παιξει  με τους εσθονους οπως με τους Βελγους σιγουρα θα ειχαν βαλει καποιο γκολ και θα ειχε τελειωσει το θεμα προκριση. Αυτο ειναι που πρεπει να δουνε ο Σκιμπε με τους παιχτες τους και αν διωρθοσουν. Οκ σιγουρα ηταν μεγαλο θεμα οι απουσιες που ειχαμε αλλα ρε παιδια με την Εσθονια παιζαμε. Την μιση προσπαθεια που κανανε με τους Βελγους να ειχαν κανει θα ειχανε ριξει τριμπαλο και εδω τελειωνει η κουβεντα για τα ποδοσφαιρικα της εθνικης.

Επισης στα γρηγορα για το μπασκετ και το παιχνιδι με τη Σλοβενια. Εγω κοντρα στο ρευμα και σε ολους οσους μας λενε οτι η Σλοβενια ειναι καλυτερη ομαδα και εχει μεγαλυτερη ποιοτητα και ολα τα σχετικα , θα σας οτι εμεις ειμαστε καλυτερη ομαδα απο τους Σλοβενους και αυτο φανηκε στο μεγαλυτερο μερος του παιχνιδιου και ας ειχαμε κοντα στο 20% στα τριποντα. Το βασικο προβλημα χτες ηταν στα σημεια που ειχα ηδη επισημανιε πριν ξεκινησει καν το ευρωμπασκετ , και οχι γιατι ειμαι κανενας σουπερ μπασκετικος αναλυτης η δεν ξερω και εγω τι αλλα γιατι το θεμα φωναζε απο την προετοιμασια , ολοι το βλεπανε και ολοι οι αντιπαλοι το εκμεταλευτονταν. Φυσικα μιλαω για το θεμα με τα βαρια κορμια και τα πικ εν ρολ. 100 φορες χθες σλοβενοι κανανε το ιδιο πραγμα πικ εν ρολ και μεσως τζαμπ σουτ και ετσι πηραν και το ματς στο τελος. Προς επιβεβαιωση δειτε τους ποντους των Σλοβενων και θα δειτε οτι το 85% των ποντων τους προερχεται απο τους Ντραγκιτς , Πρεπελιτς και Ντοντσιτς δηλαδη τα γκαρντ τους , που ειχαν αντιστοιχα απο 22 , 16 και 20 ποντους.

Επισης οι ανεξητες αποφασεις του Μισσα παιξανε καταλυτικο ρολο και συγκεκριμενα κρατησε σχεδον σε ολο το παιχνιδι τον καλυτερο και πιο παραγωγικο παιχτη βαση χρονου συμμετοχης της ομαδας στον παγκο. Μιλαω φυσικα για τον Θαναση Αντεντοκουμπο που αγωνιστικε μολις 4 λεπτα. Αλλη μια πεισης ανεξητη επιλογη του Μισσα ηταν η αποφαση του να κρατησει στον παγκο για σχεοδν ολο το τεταρτο δεκαλεπτο τον καλυτερο παιχτη μας στο παιχνιδι , τον Γιαννη Παπαγιαννη. Τελος κανεις δεν καταλαβε γιατι εβγαλε απο το παιχνιδι τον μοναδικο παιχτη που μας εδινε σκορ στο τελευταιο τετραλεπτο που κυριολεκτικα ειμασταν κολημενοι , τον Νικο Παππα. Ναι εκανε ενα τραγικο λαθος ο Νικος αλλα με ενα λαθος δεν βγαζεις εξω το παιχτη ποτε και σε κανενα αθλημα γιατι και του γαμας την ψυχολογια και τον καις! Το πιο βασικο ειναι οτι ο Παππας ειχε και δυναμεις γιατι δεν ειχε χρησιμοποιηθει τοσο πολυ και εβγαζε και πολυ καλες αμυνες , και κλεψιματα εκανε και πανω απο τη στεφανη εδιωχνε την μπαλα , δηλαδη τι αλλο επρεπε να κανει ; και ομως ο Μισσας προτιμουσε να κραταει μεσα τον Μαντζαρη και μετα τον Παπανικολαου που επιθετικα ηταν ανυπαρκτοι , δεν λεω αμυνα παιζανε καλη αλλα το ιδιο εκανε και ο Παππας με την διαφορα οτι φυστικωνε και τα καλαθια!

Τελος ειδαμε τον Μισσα να βαζει στο τεταρτο και κρισημοτερο δεκαλεπτο τον Μπογρη , το αποτελεσμα ; δυο σερι λαθη του σεντερ του οσφπ ,το ενα χειροτερο απο το αλλο, και απο εκει ξεκινησε ουσιαστηκα η αντεπιθεση των Σλοβενων , εκει το ξανα πιστεψαν. Μετα εβαλε τον μπουρουση που προχειρα-προχειρα θυμαμαι 3 -4 φασεις που μετα απο σκριν αφησε το γκαρντ των Σλοβενων να σουταρει ανενοχλητο απο μεση αποσταση ,ουτε τα χερια δεν σηκωσε ο Καρδιτσιωτης και αυτο το αναφερω γιατι πλεον ο Μπουρουσης θεωρειτε δικο μας παιδι για να μην λεει κανεις οτι καταφερομαι εναντιον παιχτων του οσφπ και τα βλεπω ολα με πρασινα γυαλια. Ας δουμε λιγο το παιχνιδι εισαι σταθερα μπροστα στο σκορ με διαφορα 6 - 8 ποντων , το ματς κυλαει οπως το θες εσυ στον ρυθμο που εχεις επιβαλει , τι ειναι το λογικο να κανεις ; ειδικα στα τελευταια λεπτα ; να θωρακισεις την αμυνα , να βαλεις τον Παπαγιαννη που κυριολεκτικα ειχε κρυψει τη στεφανη απο τους Σλοβενους να βαλεις και τον Θανασαρο που ολοι ξεορυμε τι δινει στην αμυνα να βαλεις και τον Καλαθη που αποδεδειγμενα ειναι απο τους καλυτερους αμυντικους στην Ευρωπη , και στην επιθεση θα βρεις ακρη. Αντι αυτου ο Μισσας προτιμησε να αφησει σε ολο το παιχνδι τον Θαναση εξω και μαλιστα σε ενα παιχνιδι που ο Πριντεζης δεν ηταν σε καλη μερα και δεν τραβουσε ακομα και οταν εβλεπε οτι οι Παπαπετρου και Αγραβανης δεν μπορουσαν επεμενε να αφηνει τον Θαναση στον Παγκο. Τελος για το αγωνιστικο κοματι ολοι λεγανε οκ αυτοι ειχαν Ντραγκιτς και Ντοτσιτς που το πηραν πανω τους στο τελος , εμεις τι ειχαμε ; Ειχαμε τον Παππα! Που οπως και να ακουστει αυτο που θα πω στο ενας εναντιον ενος ειναι καλυτερο και απο τον Ντοντσιτς και απο τον Ντραγκιτς! Και ποιο ενας εναντιον ενος ; ενας εναντιον ολων πηγαινε ο Παππας και τα παστελωνε! Με το που μπηκε πηρες 6 ευκολους ποντους που σε ξεκολησαν και απο τη στιγμη που για ενα λαθος τον απεσυρε ο Μισσας η εθνικη εβαλε ενα και μονο καλαθι με τον Σλουκα λιγα δευτερα πριν το τελος!

Μεγαλο ενδιαφερον ειχαν τα λεγομενα του Μισσα μετα τον αγωνα και συγκεκριμενα αυτο που ειπε για τα οσα θα πει μετα το Ευρωμπασκετ για οσα διαδραματηστηκαν απο το ξεκινημα μεχρι μετα , ενοωντας προφανως απο την προετοιμασια ακομα αλλα και για αργοτερα , ενδεχομενως στην τελικη επιλογη ; δειτε τη επιμαχη δηλωση του ομοσπονδιακου προπονητη μετα το 3:36 στο βιντεο που ακολουθει.


Καταρχην θεωρω ανεπικαιρη τη δηλωση του , καθως οτι και να εχει συμβει δεν θα επρεπε να το θιξει τωρα και ενδεχομενως να προκαλεσει τριγμους στην ομαδα. Συμφωνω απολυτα με το να μιλησει μετα το Ευρωμπασκετ και να αποκαλυψει οσα θεωρει οτι πρεπει να γινουν γνωστα , αλλα αυτο δεν χρειαζοταν να αναφερθει τωρα. Δεν ξερω αν ενιωσε την αναγκη να υπερασπιστει τον εαυτο του απο τις ερωτησεις περι δυσκολης συνεχειας και λαθων αλλα θεωρω οτι μονο καλο δεν θα κανει στην ομαδα αυτη η δηλωση του αυτη τη στιγμη. Απο εδω μεσα χθες κιολλας ειχα πει οτι ο Μισσας θα πρεπει να αναφερθει σε καποια πραγματα οπως αν δεχτηκε πιεσεις για την επιλογη των διεθνων  αλλα ΜΕΤΑ το Ευρωμπασκετ. Τωρα ετσι και αλλιως δεν αλαζει τιποτα οτι ηταν να γινει και με αυτους θα πορευτουμε. Βλεπτε παντως οτι αυτα που λεω απο εδω μεσα βγαινουν σωστα και στην πραξη και οτι δεν τα βλεπω ολα πρασινα αλλα οπως ειναι και αυτο που λεγαμε για τα βαρια κορμια και την υπολοιπη ομαδα που σκασει για να τους αναπληρωνει καθως σε πολλα παιχνιδια θα παιζεις και με τους τρεις ψηλους στον παγκο , για την ελειψη στα γκαρντ και το κοψιμο ουσιαστηκα του Ντορσει αλλα και για τα οσα περιεργα γινανε στην προετοιμασια αλλα και στην επιλογη των παιχτων. Καποιοι βγαζανε βρωμα οτι ο Μισσας αναγκαστηκε νταβαντζιλικι να παρει τον Παππα ελεω Γιαννακοπουλου αλλα μηπως τελικα η αληθεια ειναι αντιστροφη ; γιατι αμα ειχε αυτη τη δυναμη ο ΔΓ γιατι να μην επιβαλει και τον Μητογλου που στην τελικη εκανε παπαδες στην προετοιμασια αντι  για το παλτο τον Μπογρη ; Τον Μπογρη που ξεκαθαρα δεν τον εμπιστευεται ο Μισσας αλλα για καποιο λογο τον εβαλε στην τελικη επιλογη...

Παμε και στα ποδοσφαιρικα που δεν υπαρχουν πολλα να πουμε μιας και δεν τρεχει ιδιατερη επικαιροτητα και να ξεκινησουμε τις σουπερ μεταγραφες τηε τελευταιας στιγμης , βεβαια τελευταια στιγμη εγιναν αλλα στον Παναθηναικο ειχαν αρχισει απο πολυ καιρο πριν τις επαφες πριν καν εμφανιστει στο προσκυνιο η Κοπενχαγη για τον Ζεκα. Τοσο για τον Μουνιε που αρχικα ηταν πολυ ακριβως για αυτο και δεν ειχε προχωρησει αρχικα οσο και με τον Χιλιεμαρκ που τον ειχε προτεινει ο Νιλσον. Τωρα Χιλιεμαρκ και Μουνιε ειναι παιχταραδες απο το πανω ραφι και θα χωραγανε σε οποιαδηποτε ομαδα του ΠΑΟ απο τις καλες εποχες. Μαλιστα αν φετος μου ελεγε κανεις νωριτερα οτι τελικα αυτοι οι δυο παιχταραδες θα ντυνονταν στα πρασινα θα γελουσα! Ο Σουηδος ειναι διεθνης με εθνικη και του και προερχεται απο γεματες χρονιες στο απαιτητικοτατο καμπιονατο , νομιζω οτι δεν χρειαζετα να πουμε κατι αλλο εκτος απο το οτι εχει αυτο που ελειπε απο τη μεσαια γραμμη του ΠΑΟ μ, την καθετη πασα και την δημιουργια. Για τον δε Μουνιερ τι να λεμε τωρα ; ο ανθρωπος ειναι ενγωνσμενης αξιας , με φαρμακερο αριστερο , πολυ καλα στημενα , ταχυτητα και δυναμη και νομιζω θα μας κανει ευκολα να ξεχασουμε τον Εμποκου και ενα ακομα σημαντικο ; δεν θα λειπει για κοπα αφρικα τον Γεναρη. Last but not least που λενε και στο χωριο μου αφησα τον Σιλα. Οσοι τον ξερουν μιλανε για ενα σκυλι του πολεμου που σε χαρακτηριστικα φερνει στον Σιμαο αλλα στο πιο αθλητικο και πιο γρηγορο , οποτε καταλαβαινεται τι εχουμε να περιμενουμε και επισης ειναι διεθνης με την εθνικη του Μαλι και μαλιστα αρχηγος της. Ο δε Κουλιμπαλι που τον ξερει πολυ καλα απο την εθνικη λεει τα καλυτερα για αυτον. Ο Παναθηναικος λοιπον ειναι πιο γεματος απο ποτε τα τελευταια χρονια και εινια γεματος με παιχτες ποιοτικους που μας γεμιζουν αισιοδοξια. Αν μαλιστα παορυμε και εναν κεντρικο αμυντικο οπως ακουγεται θα ειμαστε υπερπληρεις , θα προτιμουσα καποιον ενδεκαδατο να παρει θεση διπλα στον Μολεδο αλλα και ο Αυλωνιτης που ακουγεται δεν με χαλει να πω την αληθεια. Ειναι σε πολυ καλη ηλικια (27 χρονων) με υψος 1.91 ,γερη κορμοτασια και με υψηλο κινητρο αποδειξει οτι εχει πολλα να προσφερει και να τα δωσει ολα στο γηπεδο.

ΥΓ
Μεγαλο κρεντιτ για ολα τα σουπερ μεταγραφικα ντιλ που εκανε μετα την φυγη Λυμπεροπουλου οφειλουμε να δωσουμε στον Ντινο Διαμαντοπουλο , τον μαναντζερ του Ουζουνιδη που ετρεξε ολα τα μεταγραφικα της ομαδας και τα καταφερε καταπληκτικα , εκτελωντας ουσιαστηκα χρεη τεχνικου/αθλητικου διευθυντη και που πως ακουγεται απο την ΠΑΕ σχεδιαζουν του δωσον και επισημα τη συγκεκριμενη θεση και γιατι οχι ; ο ανθρωπος τα καταφερε εκπληκτικα.

ΥΓ2
Θα ηταν αδικι να μην το πω , ο Κωστας Σλουκας χτες ηταν συγκλονιστηκος και στο σκορ και στην οργανωση του παιχνιδιου και ακομα και στην καθοδηγηση του Παπαγιαννη που σε καθε ευκαιρια τον επερνε κοντα και του εδινε συμβουλες , αν μαλιστα ειχε γινει καλυτερη διαχειρηση και δεν ειχε μεινει απο δυναμεις ενδεχομενος να μην χαναμε το παιχνιδι.

ΥΓ3
Δεν ηταν αναγκη να περιμενει ο Μισσας το τελευταιο τριλεπτο για να επαναφερει τον Καλαθη και αφου ειχε ηδη γινει η ζημια. Ο Καλαθης στον Παναθηναικο εχει βγαλει ημιχρονα οληκληρα παιζωντας με 3 και με 4 φαουλ και μπορει να μην βοηθησε στο σκοραρισμα αλλα αμυντικα ηταν ο καλυτερος παιχτης στο παρκε για την εθνικη μας.

Σχόλια