Προστασια στους μεγαλους παιχτες αλλα με καποιο οριο!


Για την Εθνικη και το Ευρωμπασκετ θα μιλησουμε αναλυτικοτερα μαλλον αυριο , ωστοσο δεν αντεχω να μην κανω ενα σχολιο για την επικη νικη της Σλοβενιας επι των Ισπανων. Οι σλοβενοι επαιξαν το απολυτο μπασκετ , ηταν ομαδα με ολη τη σημασια της λεξης και πηρε παναξια την νικη και την ευκαιρια να διεκδικησει το χρυσο την Κυριακης με αντιπαλο που θα μαθουμε αυριο μεταξυ Σερβιας και Ρωσσιας. Δινω ποντο υπερ τον Σερβων γιατι σε αντιθεση με τους Ρωσσους ειναι ομαδα και δεν στηριζονται σε εναν παιχτη οπως κανουν οι Ρωσσοι με τον Σβεντ.

Για να επιστρεψω ομως στο θεμα σημερα οι Σλοβενοι παρεδωσαν μαθηματα μπασκετ και συνετριψαν με 92 - 72 τους Ισπανους. Ποιος να το λεγε πριν το Ευρωμπασκετ οτι θα βρισκοταν ομαδα να ριξει 20αρα στους Ισπανους και να μην τον επερναν με τα γιαουρτια. Ωστοσο ακομα και σε αυτο το βραδυ και παρα την ξεκαθαρη ανωτερητοτα των Σλοβενων , ειδαμε τα γνωστα φαλτσοσφυριγματα και ενω δεχομαι οτι σε ολο το τουτνουα η διατησια ειναι για πεταμα σημερα τα λαθη ηταν υπερβολικο μονοπλευρα , μεχρι βεβαια που οι σλοβενοι καθαρισαν το ματς και δεν γυριζε με κανεναν θεο οποτε και παιξανε 50 - 50 για τα ματια του κοσμου. Ο Παου Γκασολ ειναι παιχταρας , ειναι ισως ο καλυτερος Ευρωπαιος σεντερ στη ιστορια του αθληματος και ενας απο τους καλυτερους του κοσμου και ειναι λογικο να χαιρει ιδιαιτερης μεταχειρησης απο τους διαιτητες αλλα ρε παιδια με εναν οριο , το να βλεπεις παιχτη και μαλιστα ψηλο που στη ρακετα πεφτει το περισσοτερο σπρωξιμο και ξυλο να τελειωνει το παιχνιδι με ενα φαουλ το οποιο μαλιστα χρεωθηκε 4 λεπτα πριν την ληξη του 4ου δεκαλεπτου ειναι το λιγοτερο κραυγαλεω και τελειως unfair! Τουλαχιστον εν ετει 2017 και στο ευρωπαικο μπασκετ που τον πρωτο λογο εχει η αμυνα. 

Να υπαρχει προστασια στους μεγαλους παιχτες δεν λεω λογικο ειναι αλλα με ενα οριο ,να μην γινεται ξεφτιλικι. Για παραδειγμα ποτε δεν ειδα τετοιου ειδους ασυλια στον Ντιρκ Νοβιντσκι που ειναι κατα την ταπεινη μου αποψη ο κορυφαιος Ευρωπαιος καλαθοσφαιριστης ολων των εποχων! Οποτε σημερα η Σλοβενια εδωσε μεγαλο μαθημα και πηρε μια τεραστια νικη και ας πηγαν τα σπορια στους Ισπανους και εδειξε σε ολους οτι ηρθε καιρος να αλαξει το τοπιο οσο και αν προσπαθουν να δινουν μεταλια νταβατζιλικι στους Ισπανους , που λογικο το χαλκινο ειτε με Ρωσσια ειτε με Σερβια θα το παρουν. Προσοχη κλεινωντας να πω οτι δεν λεω οτι η Ισπανια αδικα πηρες τους τιτλους , προς θεου θα πεσει ο ουρανος να με πλακωσει , λεω απλα οτι καποιους απο αυτους αν δεν ειχε την διαιτητικη ευννοια πιθανοτατα δεν τα τους ειχε παρει. Καποιους , οχι ολους. 

Συγχαρητηρια στην Εθνικη ομαδα της Σλοβενιας για την νικη-θριαμβο. Για τα δικα μας της εθνικης θα τα πουμε μαλλον αυριο.

Σχόλια