Η ελπιδα εχει ονοματεπωνυμο!


Παναθηναικος 2017 - 2018 απο το κακο στο χειροτερο , μετα απο δυο ισοπαλιες με Πλατανια και Λεβαδειακο(εντος εδρας) ερχεται και η χασουρα απο την Κερκυρα. Καπως ετσι ξεκιναει η ποδοσφαιρικη χρονια για τον ΠΑΟ στο αγωνιστικο κομματι. Στο διοικητικο κομματι η χρονια ξεκινησε οπως τελειωσε η προηγουμενη δηλαδη με εναν προεδρο εξαφανισμενο που δεν βγαινει να μιλησει στον κοσμο της ομαδας και με ανθρωπους το λιγοτερο ασχετους και επικινδυνους να περνουν τις αποφασεις.  Βεβαια ο καθε λογικος ανθρωπος ξερει οτι στο αγωνιστικο κομματι η κατασταση θα αλαξει γιατι και οι παιχτες σου ειναι καλοι και τον καλυτερο(μαρκαν του δευτερου) Ελληνα προπονητη εχεις , οποτε δεδομενα διακαιουτε πιστωση χρονου και ο προπονητης και οι παιχτες καθως οι πιο πολλοι ηρθαν τελευταια στιγμη και ειναι παρα πολυ δυσκολο για τον Μαρινο να τους μονταρει μεσα σε λιγες μερες. Το θεμα ειναι στο διοικητικο κομματι.

Το τριφυλλι χωλαινει γιατι δεν εχει ανθρωπους που να μπορουν να παρουν σωστες ποδοσφαιρικες αποφασεις και να προστατεψουν την ομαδα. Να την προστατεψουν ειτε απο διαιτητες τυπου Παπαδοπουλου , ειτε απο παπαγαλακια και υπαλληλακια που βγαζουν μεροκαματα εις βαρος του Παναθηναικου. Για να ξεκαθαριστω και να μην πει κανεις τις γνωστες εξυπναδες ο ΠΑΟ στην Κερκυρα δεν βλεποτανε και δεν αξιζε την νικη αλλα δεν υπαρχει κανενας νομος που να λεει οτι μπορει στην χειροτερη μου μερα το καθε κορακι να μου στερει αυτο που δικαιουμε νταβατζιλικι! Γιατι θα ηταν ποτε ιδιο το παιχνιδι με τον Πλατανια αν ειχε μεινει με δεκα οπως επρεπε απο το 60' ; θα εβαζε ποτε γκολ ; η μηπως θα ηταν ιδιο το παιχνιδι με την Κερκυρα αμα ειχε δωσει την αποβολη στο πρωτο ημιχρονο ; Απο την αλλη μερια να μου πειτε ποιος να σεβαστει μια ομαδα με εναν εξφανισμενο προεδρο και που μετα την ξεφτιλα με τον κομποτιακο κανει διαρροες για ξενες δυναμεις και λαθραια τσιγαρα και κερασακι στην τουρτα βλεπεις ακριβως τα ιδια την επομενη μερα εξωφυλλο στην γαυροφυλλαδα!

Ποιος διαιτητης να σε σεβαστει και ποιο δημοσιογραφακι της κακιας ωρας να σε σεβαστει ; Το χειροτερο ειναι οτι οσο σε βλεπουν ετσι αποθρασυνονται και εκει που καναν απλα προπαγανδα και πουλαγαν μιζερια τωρα μας λενε χοντρα ψεματα μεσα στα μουτρα μας. Διαβαζα αρθρο του μπουλουκου στο γκαζετα και ελεγε μεσα επι λεξη οτι φυγανε οι δυο αρχηγοι του Παναθηναικου και τους αντικατεστησε με δανεικους που ψαχνουν επαναβαπτιση καριερας.  Ρε παμε καθολου καλα ; ποιος δανεικος πηρε τη θεση ποιου αρχηγου ; αντι του Μπεργκ πηρες Τσαβες και αντι Ζεκα πηρες Σιλα και Χιλιεμαρκ! Κανονικες μεταγραφες , κανενας δανεικος και ετσι για την ιστορια ο Τσαβες κοστισε 3εκ ευρω! 1,5 εκ φετος και αλλο τοσο του χρονου!  Επαναβαπτιση ψαχνει καποιους παιχτης οπως ηταν οταν τον πηραμε ο Μπεργκ , που ειχε δυο χρονια να παιξει ποδοσφαιρο σε υψηλο επιπεδο και τον αναστησαμε οχι ο Τσαβες που επαιζε σε μια απο τις ιστορικοτερες ομαδες της λατινικης Αμερικης την Μποκα Τζουνιορς που ολοι ξερουμε τι φυτωριο εχει και τι παιχταραδες βγαζει.  Ο χιλιεμαρκ προερχεται απο γεματες χρονιες στο Ιταλικο πρωταθλημα , ενα απιο απαιτητικα του κοσμου και πιο σκληρα του κοσμου! Ο Σιλα ειναι ενα σκυλι του πουλεμου που ειναι βασικος και αναντικαστατος αρχηγος στη εθνικη ομαδα του Μαλι και ολοι ειναι σε πολυ καλη ποδοσφαιρη ηλικα γυρω στα 26 ο Σιλα , 25 ο Χιλιεμαρκ και 26 ο Τσαβεζ! Επισης ελεγε ο συγκεκριμενος κυριος , ο οποιος τελευταια το εχει παρει φαλαγκι και γραφει ολη την ωρα για τον Παναθηναικο , (μην ξεγελαστει κανεις δεν ειναι ρεπορτερ του ΠΑΟ , νομιζω παοκτζης ειναι), οτι ο Παναθηναικος ειναι μια μετρια ομαδα με μετριους παιχτες! Αυτο δηλαδη το καταλαβε απο ενα παιχνιδι που τους ειδε και μαλιστα χωρις να εχουν κανει προετοιμασια ; δηλαδη αυτον αμα απο την πρωτη μερα της δουλειας του του λεγανε δεν κανεις και τον σουταρανε θα το θεωρουσε δικαιο ; 

Τελος παντων αρκετα με τα κορακια και τα υπαλληλακια , να πουμε και κατι αλλο που παλι απορεει απο την ανυπαρξια της διοικησης : η συμπεριφορα των ποδοσφαιριστων εντος και εκτος γηπεδου. Ολοι θυμομασταν τι συνεβεναι περσι μεχρι την ελευση Λυμπε - Μαρινου και φετος ακομα δεν ξεκινησε η χρονια εχουμε μερικα πραγματα που τουλαχιστον εμενα μου χτυπανε πολυ ασχημα. Οπως το οτι ο Τσαβεζ 3 μερες πριν επισημο αγωνα εκανε θαλασσιο σκι , οπως οτι ο Μουνιε ποσταρει ξημερωματα δινεις δικαιοματα και οπως τον τσαμπουκα μεταξυ Τσαβεζ και Λουτσιανο στο παιχνιδι με την Κερκυρα. Πραγματα που μια σοβαρη διοικηση δεν τα επιτρεπει , οπως διαβαζα απο αρθρο του Νικου Αθανασιου η Ουντινεζε εχει ειδικο τμημα με στελεχη που φροντιζουν τον ομαλο εγκλιματισμο των παιχτων που πηγαινουν απο το εξωτερικο στην Ιταλικη ομαδα και στον ΠΑΟ του Αλαφουζου εχουμε θαλασσιο σκι και ξημερωματα δινεις δικαιωματα...

Το τι πρεπει να γινει εχει μαλιασει η γλωσσα μας να το λεει , θελεις διοικηση που αποπνεει σιγουρια και σεβασμο και που να εχει στις νευραλγικες θεσεις του συλλογου ποδοσφαιρανθρωπους που να ξερουν τι χρειαζεται και να κανουν τις σωστες αποφασεις. Θελεις εναν προεδρο που να μαθαινει απο τα λαθη του και οχι να τα διαιωνιζει και τελος θελεις εναν προεδρο που θα σκεφτεται μονο το καλο του Παναθηναικου και θα ειναι ορκισμενος εχθρος των απεναντι , οχι εναν προεδρο που συμπορευεται μαζι τους , θα κανει συμμαχιες και θα παιζει πολιτικα παιχνιδια στην πλατη του Παναθηναικου. Ειδικα το τελευταιο ειναι τεραστια ασεβεια στην ιστορια της ομαδας. Συνοψηζοντας θελεις ελπιδα , και η ελπιδα εχει οναμαμετεπωνυμο : Δημητρης Γιαννακοπουλος! To PAO Foundation που προτεινει ο ΔΠΓ ειναι η μοναδικη φωτεινη αχτιδα που βλεπουμε τα τελευταια χρονια. Ο Δημητρης ηδη τοποθετηθηκε δημοσια και εκανε γνωστες τις προθεσεις του μιλωντας με ειλικρινια και χωρις να ταζει λαγους με περαχειλια. 

Βεβαια πρεπει ολοι να κραταμε μικρο καλαθι καθως ακομα τιποτα δεν ειναι σιγουρο και σιγουρα πρεπει να κλεινουμε τα ματια και τα αυτια μας σε ολες τις ηλιθιοτητες που ακουγονται κα ιγραφονται δεξια αριστερα και να περιμενουμε τις δηλωσεις και τα στοιχεια απο τους αρμοδιους και οχι απο τυπακια που πουλανε την μανα τους για πεντε λαικ η που βγαζουν μεροκαματο σε βαρος του ΠΑΟ. Στη δηλωση του ο ΔΠΓ εθεσε καποιες προυποθεσεις για να προχωρησει το σχεδιο και ακομα δεν ειναι ξεκαθαρο αν , ποσες και σε τι βαθμο απο αυτες ικανοποιουντε , πχ για τα χρεη υπαρχει διαρροη απο πλευρα ΔΠΓ οτι ο Αλαφουζος θα τα καλυψει εξ ολοκληρου και απο την αλλη μερια υπαρχει διαρροη απο την πλευρα του mr skai οτι θα καλυψει μερος των χρεων και οχι το συνολο. Αρα το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να περιμενουμε και να πιστευουμε μονο οτι βγαινει απο επισημα χειλη και οχι απο διαρροες , κυκλους , τετραγωνα και λοιπα γεωμετρικα σχηματα... 

Κρατηστε λοιπον μικρο καλαθι , γιατι τα αποτυχημενα παρααδειγματα ειναι νωπα ακομα οπως με τον ερασιτεχνη και την ολη κοντρα ΔΠΓ - Μπαλτακου , και οπως την αποτυχια των συζητησεων που εγινα και παλι μεταξυ ΔΠΓ και Αλαφουζου το 2013 και οπως λεγεται και παλι ελεω Μπαλτακου χαλασε και τοτε η δουλεια. Θελω να ειμαι αισιοδοξος οτι θα προχωρησει το εγχειρημα αλλα μετα απο αυτα που ζησαμε θελω πρωτα να το δω για να το πιστεψω.

ΥΓ
Για εθνικη θα τα πουμε αναλυτικα σε αλλο μπλογκ αλλα δεν μπορω να μην κανω το εξης σχολιο , που το ειχα πει και για τον μπασκετικο Παναθηναικο επι Τζωρτζεβιτς και επι Ιβανοβιτς αλλα και επι Πεδουλακη την δευτερη φορα οταν ανελαβε πριν τους τελικους. Με 6 και 7 παιχτες πρωταθλητισμο δεν κανεις και τιτλους δεν περνεις!

ΥΓ2
Χωρις λογια.


ΥΓ3
Μετα το ξεβρακωμα απο τη Σπορτινγκ περιμενουμε πως και πως Μπαρτσα και Γιουβε ,θα γελασει και το παρδαλο ...εριφιο! που ελεγε και ο κατακουζηνας!


Σχόλια