Αλλα λογια ν'αγαπιομαστε!


Καλησπερα φιλες , φιλοι. Σημερα θα πω δυο λογια για την εθνικη μπασκετ , για οσα εγιναν στον αγωνα με τη Γαλλια και κυριως για οσα ακολουθησαν. Για τον ποδοσφαιρκο Παναθηναικο και το εντυπωσιακο ντεμαραζ με το οποιο εκλεισε τις μεταγραφες το τρυφιλλι επιφυλασομαι για επομενο μπλογκ , σημερα η αυριο.

Ας ξεκινησουμε με το αγωνιστικο που δεν χωραει και μεγαλη κουβεντα. Μετα τον αγωνα με τη Ισλανδια ελεγα σε φιλους και γνωστους οτι αν παιξουμε ετσι με τη Γαλλια οχι απλα δεν ειχαμε καμια τυχη αλλα θα ρεζιλευτουμε κιολλας. Με την Ισλανδια λογω διαφορας δυναμικοτητας ειχες το περιθωριο να πεταξεις το πρωτο ημιχρονο  ,να παιξεις μπασκετ ενα δεκαπενταλεπτο  και να τους κανεις και πλακα! Με την Γαλλια ομως και αποδεδειγμενα πλεον δεν εχεις αυτο το περιθωριο οπως και δεν το εχεις ουτε με τους σλοβενους σημερα. Για το παιχνιδι δεν χρειαζεται μεγαλη αναλυση , οι Γαλλοι εκανα τον απλο και προφανες χτυπησαν με την αθλητικοτητα τους στα βαρια κορμια των ψηλων μας με αποτελεσμα να αναγκασουν τον Μισσα να παιξει σχεδον ολο το παιχνιδι με τους Μπουρουση , Παπαγιαννη και Μπογρη στον παγκο και ουσιαστικα να παιξει ολο τον αγωνα με τους ιδιους παιχτες , οι οποιοι αν δεν ξεμεναν απο δυναμεις , οπως ηταν λογικο να συμβει , ισως καταφερναν και την ανατροπη. Απο αυτο εδω το μπλογκ ειχαμε πει πριν καν ξεκινησει το Ευρωμπασκετ (δεν το παιζουμε μετα Χριστον προφητες εδω περα) για το προβλημα που θα αντιμετωπισει αυτη η εθνικη με τα βαρια κορμια στο 5 και με την κουραση που αναμφσβητητα θα εβγαινε σε παιχτες που θα αναγκαζονταν να καλυψουν δυο και τρεις θεσεις. Αυτος ηταν και ο λογος που κατα την αποψη μας επρεπε να εχει κληθει ο Μητογλου αντι του Μπογρη. Ο δε Μπογρης και στο παιχνιδι με την Ισλανδια που πηρε ευκαιριες δεν εδειξε τιποτα και αν θελετε τη γνωμη μου ουτε θα δειξει. Ενα μετριο 5αρι ηταν παντα και αυτο θα μεινει. Απο τη στιγμη που δεν μπορεσε να ανεβασει επιπεδο ουτε διπλα στον μεγαλο Ζοτς μην περιμενετε να το κανει τωρα.

Απο εκει και περα για μενα μεγαλο ερωτηματικο προκαλει το γιατι ο Μισσας εδωσε τοσο λιγο χρονο στον Αγραβανη (απαραδεκτο σε καθε περιπτωση το ποστ που εκανε στο ινσταγκραμ) αλλα και γιατι ειχε αφησει 13 λεπτα στον παγκο τον Πριντεζη στο πρωτο ημιχρονο. Ο οποιος μαζι με τον Παππα ειναι οι μονο που μπορουν να τραβηξουν κουπι στο σκοραρισμα για αυτην την εθνικη και οι μοινοι που μπορουν να παιξουν ενας εναντιον ενος. Απο εκει και περα η ομαδα δεν πηρε τιποτα απο τον Παπανικολαου απο ηληθιους τσαμπουκαδες και τεχνικες ποινες  και πραγματικα δεν καταλαβαινω γιατι ξεκιναει αυτος βασικος και οχι ο Θανασης. Το μονο που μπορω να σκεφτω και εχει λογικη ειναι επειδη ο Θανασης ειναι επιρεπης στα φαουλ να θελει να τον προστατευσει για να τον εχει στα κρισημα. Οσο για τον Παπανικολαου δεν εκπλησομαι καθως και στον οσφπ τα ιδια κανει απλα εκει πεφτει σανο και τα προββατα χαιροντε.. Καλως η κακως χτες η εθνικη επαιζε με τρεις παιχτες , Καλαθη , Θαναση , Πριντεζη αυτοι κανανε τα παντα και για αυτο κλαταραν και στο τελος.  Οκ πηρες καποιες ποιοτικες στιγμες απο τον Μανταζρη και καποια σουτ ως εκει ειναι αλωστε ο γκαρντ του οσφπ δευτεροτριτος. Και συνεχιζω να δικαιονομαι που ειπα παλι καλα που δεν εδωσε τα λευτα που ελγε ο ΔΓ για να τον φερει. Η εθνικη δεν εχει προσωπικοτητες να παρουν μεγαλες αποφασεις και σουτ και το ειδαμε αυτο με τον Σλουκα που 3 φορες ελευθερος δεν ειχε το θαρρος να σουταρει. Αυτο ηταν αλλο ενα λαθος του Μισσα που δεν τον αντικατεστησε με τον Παππα που παρ'οτι δεν ηταν σε καλη βραδυα τουλαχιστον δεν θα δισταζε να σουταρει. Το τελευταιο κομμτι απο επαιξε πολυ μεγαλο ρολο χτες ειναι οτι ο Παππας ηταν σε κακη βραδυα και η εθνικη δεν ειχε το ευκολο σκορ που την ειχε συνηθησει ο γκαρντ του ΠΑΟ με τις 20αρες που μοιραζε.

Παμε τωρα στο μετα. Πηραν ολοι οι δηθεν αντικειμενεικοι και τα υπαλληλακια και αρχισανε τα γνωστα για Βασιλακοπουλο , μονο τον πολεμο στη συρια δεν του εχουν χρεωσει ακομα.. Οκ  ρε παιδια ηταν απαραδεκτο που βρηκε προπονητη εναν μηνα πριν την προετοιμασια το παραδεχομαι και εγω , οπως επισης παραδεχομαι οτι εχει ερθει ο καιρος να παει και για καμια συνταξη αλλα ρε παιδια αυτος φταιει που στο πρωτο ημιχρονο οι παιχτες κανανε τουρισμο ; αυτος φταιει που δεν μαρκαραν ; αυτος φταιει για τις αδικαιολογητες τεχνικες ποινες και τους ψευτοτσαμπουκαδες ; Ειπαμε ρε παιδια με μετρο και οταν μιλας για Εθνικη δεν χωραει οπαδιλικι , τελεια και παυλα! αν μπορεις! αν δεν μπορεις μη γραφεις για την εθνικη! και το λεω αυτο οχι μονο για τη σταση με τον Βασιλακοπουλου αλλα και για τη χολη που βγαλανε ολοι στο πρωτο παιχνιδι που δεν επαιξε καλα ο Παππας. Περιμεναν στη γωνια αλωστε σαν καλοι σαλιγγαροι που περιμενουν τη βροχη. Θυμηθικαν παλι τον καβγα με τον Μπουρουση , το οτι ειναι κακο παιδι και ολα τα σχετικα , μεχρι και οτι δεν μπορει και δεν ειναι ετοιμος ειδα να γραφεται.. ποιος ο Παππας που ειναι μονος καθαρος σκορερ που εχει αυτη η ομαδα. Για τον Σλουκα ομως που τρεις φορες ελευθερος δεν ειχε τα αρχιδια να παρει το σουτ , ουτε κουβεντα. 

Α και να σας πω και το αλλο καλο που διαβασα. Ο μονος λεει που εχει το ειδικο βαρος στην εθνικη να ηγηθει και επιβληθει στους υπολοιπους μεσα στην εθνικη ειναι ο Πριντεζης. Για τον Μπουρουση ουτε κουβεντα , ναι ρε παιδια για αυτον που τα προηγουμενα χρονια τον ελεγαν ολοι βαρομετρο της εθνικης , τωρα ξαφνικα δνε εχει ειδικο βαρος. Ποιος ; ο αρχηγος της εθνικης! Αρε Μπουρουση ποσο τους πονεσες με τα πρασινα στο εξοχικο ; ποσο ; και για να μη παρεξηγουμε φυσικα και ο Πριντεζης εχει το ειδικο βαρος που λεγαμε και ειναι και παιχταρας και αμα δεν ειχε πει οτι ειχε πει για την φανελα του ΠΑΟ θα τον ηθελα πολυ στην ομαδα μου αλλα ρε παιδια οχι να λεμε οτι ειναι και ο μονος με ειδικο βαρος. Και επειδη εγω οτι λεω το λεω με στοιχεια το παραπανω ανεκδοτο το ειπε ο Παπανδρεου στο Γκαζεττα στο αρθρο με τιτλο "ηταν καποτε μια ομαδα που ειχε νοοτροπια". Οπως επισης αναφερε οτι στα 00s η εθνικη πηγε μπροστα χαρη στην τριπλετα Παπαλουκα , Διαμαντιδη , Σπανουλη , αφηνωντας απ'εξω τον Νικο Ζηση. Απλα απαραδεκτο! 

Καταρχην για να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους στο χρυσο και στο ασημενιο κουπι τραβηξαν περισοτερο οι Παπαλουκας , Ζησης , γιατι τοτε αυτοι ειχαν την εμπειρια να το κανουν και δευτερευοντος ο Διαμαντιδης , ο δε σπανουλης ερχοταν ως τεταρτη επιλογη στα γκαρντ , ακομα και οταν η εθνικη επαιζε με τρεις γκαρν αυτοι ηταν Παπαλουκας , Ζησης , Διαμαντιδης και αυτο γιατι ο Μητσος λογω σωματικης διαπλασης μπορουσε να μαρκαρει μεχρι το 4! ποιο τεσσερα να μου πειτε εδω ειχε σκασει ταπιδι και στον Τομιτς των 2.18! Τελως παντων το θεμα ειναι οτι τοτε και ο Σπανουλης και ο Διαμαντιδης ηταν πρωτοεμφανιζομενοι σε αυτο το επιπεδο  και ειδικα ο σπανουλης που ηταν και ο πιο μικρος σε ηλικια.Αρα δεν μπορεις να αδικεις ετσι τον Νικο Ζηση και να τον αφηνεις εξω απο το τοπ 3 των 00s οσο κοκκινα γυαλια και αν φορας!

ΥΓ
Αφου ειναι ξεκαθαρο οτι ο Μισσας δεν εμπιστευεται τους Αγραβανη και Μπογρη (ειδικα τον δευτερο) για ποιο λογο ηταν στην τελικη επιλογη ; Μηπως δεχτηκε πιεσεις ο ομοσπονδιακος προπονητης ; Αν ναι απο ποιους ; Αν παντως εχει συμβει κατι τετοιο πρεπει να βγει και να το πει δημοσια ο Μισσας αμεσω μετα το Ευρωμπασκετ και μαζι να δηλωσει και την παραιτηση του!

ΥΓ2
Ουσιαστηκα η εθνικη θα παιζει με μειον εναν παιχτη , ετσι ακριβως το ειχαμε πει απο εδω μεσα αλλα τελικα ηταν μειον δυο..

ΥΓ3
Αν σωνει και καλα επρεπε να παρει και αλλο βαρυ κορμι γιατι δεν χωραγε ο Βουγιουκας ; που εχει φαει τις γιουρολιγκες με το κουταλι ; και ποιο εμπειρος παιχτης ειναι και καλυτερος στο ποστ και γενικοτερα καλυτερος παιχτης!


Σχόλια