Παιδια ψυχραιμια!


Καλησπερα και παλι. Οπως σας ειχα προιδεασει χτες , σημερα θα πω δυο λογια για τα τελευταια ποδοσφαιρικα νεα. Ας ξεκινησουμε για ολο τον χαμο που ξεκινησε μετα την γκελα με τον κομποτιακο. Καταρχην το ματς δεν χωραει καμιας ποδοσφαιρικης αναλυσης καθως ειμασταν απλα τραγικοι και οπως ειπε και ο Μαρινος παλι καλα που δεν χασαμε. Αν κανεις μπορει να κρατησει κατι ειναι το φιλοτιμο και η προσπαθεια του Λουτσιανο και την ενεργεια του Τσαβες που πηγε να παρει το ματς κυριολεκτικα μονος του με μια τρομερη ενεργεια εναντια σε ολη την αμυνα των βοιοτων. Απο εκει και περα τιποτα , ολοι τραγικοι και ειδικοτερα ο Ζεκα. Ναι μεν υπηρχε ολο αυτο θεμα φευγει δεν φευγει αλλα οταν θες να λεγεσαι επαγκελματιας και να περνεις κοντα ενα μυριο για να κλωτσας το τοπι , τοτε ειναι ανεπιτρεπτο να επιρεαζεσαι απο τετοια και να πεφτει η αποδοση σου. Ο Πορτογαλλος στα τελευταια δυο παιχνιδια της ομαδας ηταν κυριολεκτικα σε αλλο γηπεδο. Αυτα για τον Ζεκα και θα επανελθουμε αργοτερα στον τεως αρχηγο του ΠΑΟ. Τελειωνοντας το αγωνιστικο κομματι να βαλω εναν αστερισκο γιατι και την ενδεκαδα που ειδαμε κοντρα στον Λεβαδιακο δεν προκειται να την ξαναδουμε  και γιατι τωρα με τη διακοπη η ομαδα θα δουλεψει και θα μπουνε καλυτερα στο κλιμα της ομαδας οι καινουριοι παιχτες οι οποιοι ηταν και εμφανως ανετοιμοι με τρανο παραδειγμα τον Γιοαχανσον που εκει που επρεπε να παιξει το πολυ ενα μισαωρο εβγαλε δυο 90λεπτα.

Αμεσως μετα την γκελα ηρθε η διαρροη της ΠΑΕ για τα λαθραια τσιγαρα και τα τοιαυτα και γελασε ο καθε πικραμενος. Ειναι αυτο που λεμε εκτος τοπου και χρονου και εκτος επαφης με την πραγματικοτητα. Το ακομα χειροτερο ειναι οτι το επομενο πρωι βλεπεις στη φυλλαδα των απεναντι εξωφυλλο σχεδον αυτουσια τη χθεσινη τοποθετηση της ΠΑΕ. Κατι απλα τραγικο που ο Αλαφουζος οφειλει να κοψει μαχαιρι και εκει ακριβως ηρθε και η ανακοινωση της θυρας 13 με την οποια και συμφωνω απολυτα. Πολιτικα παιχνδιια στην πλατη του Παναθηναικου δνε χωρανε. Αν επιθυμει ο Αλαφουζος να στηριξει την αντιπολιτευση και να συμαχει με τον αιωνιο εχθρο του Παναθηναικου ας το κανει εκτος αθλητικου πλαισιου , με τις λοιπες επιχειρησεις του και να κρατησει μακρια απο την ομαδα συμμαχιες και λυκοφιλιες.

Καλως εχοντων των πραγματων το θεμα τελειωνει εδω και ολη η αντητικοτητα πρεπει να πηγαινει προς τον υπαιτιο που ειναι ο Αλαφουζος που αφηνει το καραβι ακυβερνητο και να μην αγγιζει την ομαδα στην οποια πρεπει να ειμαστε ολοι διπλα! Το ισοπεδονουμε τα παντα και να λεμε για συρικνωση του συλλογου και δεν παμε πουθενα και δεν ξερω εγω ειναι το λιγοτερο αναρμοστο και γιατι ειναι σιγουρο οτι η αγωνιστικη εικονα θα αλαξει αλλα και γιατι δεν φταινε οι παιχτες και ο Μαρινος αλλα και γιατι στην τελικη δεν υπαρχει κανεις να παρει την ομαδα. Δυχτυχως αυτη ειναι η αληθεια , οποτε καλως η κακως ετσι πρεπει να πορευτουμε αλλιως μιλας για ερασιτεχνικο. Οποτε φυσικα και εισαι σκεφτομενος και κανεις κριτικη ,προββατα οπως οι απεναντι δεν θα γινουμε ποτε, αλλα με ενα μετρο και χωρις να κανεις κακο στην ομαδα. Γιατι αναφορες του στυλ καταφεραμε να αποκλειστουμε απο την Ευρωπη και μαλιστα μεσα απο μεσα που υποστηριζουν τον Παναθηναικο , λες και παιζαμε με τα χωρια που παιζαν οι υπολοιποι και οχι με μια ομαδα με μπατζετ 120εκ ειναι το λιγοτερο αθλιες και παραπεμπουν σε επιχειριματολογια των απεναντι και των υπαλληλων τους των δηθεν αντικειμενικων και ειναι απλα ντροπη να γραφονται σε μεσα οπως η εφημεριδα Η Πρασινη! Οση και αν ειναι ενδεχομενος η πικρια και ο θυμος ειναι απλα αδικαιολογητο και μονο κακο κανει στην ομαδα αυτη νοοτροπια. Εχεις τσαντιστει ; εχεις στεναχωρηθει ; σε πνιγει το παραπονο ; καταονητα ολα αυτα , ετσι νιωθω και εγω. Κατσε αραξε ,πιες μια μπιριτσα να ηρεμησεις ,γραψε για κατι αλλο αν πρεπει οπωσδηποτε να παραδωσεις αρθρο και την επομενη μερα με καθαρο μυαλο κατσε γραψε την αποψη σου ομορφα και καλα χωρις να αφηνεις λαθος συναισθηματα να επιρεαζουν την κριση και τα γραφομενα σου.

Οποτε παιδια ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ , θα φτιαξει η κατασταση , ο Μαρινος αν ακουσε κανεις τις δηλωσεις του ειπε μεταξυ αλλων τα εξης :
"Εγώ επιμένω ότι οι παίκτες που έχουμε είναι πολύ καλοί, ίσως και καλύτεροι από τους περσινούς. Το θέμα είναι ότι ακόμα δεν είναι έτοιμοι". 
"Ας γκρινιάζει ο κόσμος, εμείς θα γίνουμε καλύτεροι. Σήμερα πήγαμε στους 0 βαθμούς, κάτι είναι κι αυτό!"
Σιγουρα το σχολιο για τους 0 βαθμους εκρυβε πικρα και αυτοσαρκασμο αλλα ολα τα αλλα ειναι απολυτα ενδεικτικα ,οπως αλωστε ενδεικτικες ηταν και οι δηλωσεις του αμεσως μετα το παιχνιδι στην καμερα της Nova οπου τονισε πολελς φορες πως δεν περιμενε κατι περισσοτερο λογω των πολλων προβληματων.
"Δεν περίμενα περισσότερα σήμερα. Πολλά παιδιά που έπαιξαν σήμερα δεν θα έπρεπε να μπουν καν στο γήπεδο. Με τα πολλά προβλήματα αναγκαστικά έπαιξαν και έτσι δεν θα μπορούσα να περιμένω περισσότερα πράγματα"
Η κατασταση θα στο αγωνιστικο κομματι θα φτιαξει ειναι σιγουρο και παιχτες εχουμε καλους και προπονητη χρονο χρειαζοντε και αυτο πρεπει να τους δωσουμε. Αυτο ηταν που ελγε συνεχεια και ο Μαρινος. Τωρα κατι αστεια του θεματος ο ΠΑΟ ειναι εκτος πρωταθληματος απο τωρα και χανει το τρενο κλπ κλπ τα ακουω βερεσε! Και τα ακουω βερεσε γιατι αν το πρωταθλημα ειναι καθαρο το μειον 6 δεν λεει τιποτα και ανατρεπεται πολυ ευκολα αν εχεις καλη ομαδα και απο την αλλη μερια αν δεν ειναι καθαρο ουτως η αλλως δεν θα σε αφηναν οποτε για ποιο πρωταθλημα κουβεντιαζουμε ; Και για να μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας οι διατησιες στα δυο πρωτα ματς δειχνουν οτι το πρωταθλημα δεν θα παιχτει στο γηπεδο και παλι. Για το παιχνιδι με τον πλατανια τα ειπαμε για το παιχνιδι με τον κομποτιακο θα σταθω στο οτι ενω το κορακι εδωσε με μεγαλη ευκολια τις δυο κιτρινες στον Ευαγγελου ,που ναι μεν ηταν σωστες ,αλλα την ιδια στιγμη, αφηνε τους βοιωτους να παιζουν ξυλο ατιμωρητοι με χαρακτηριστικο παραδειγμα τον Νιασε οποιος τραβηξε απο πισω τον Λουντ και μαλιστα τον κρατησε κιολλας για να μην βγει στην κοντρα και εισεπραξε απλως παρατηρησεις για να θερισει λιγο αργοτερα τον Ζεκα και να παρει κιτρινη καρτα που κανονικα θα επρεπε να ηταν η δευτερη του. Οποτε με τετοια δειγματα γραφης για ποιο πρωταθλημα μιλαμε ;

Τωρα γιατι ολοι πεσανε τωρα και φωναζουν για ανυπακρτη διοικηση και ελειψεις στην ομαδα και οτι γινανε πολυ αργα οι μεταγραφες  και ολα τα συναφη λες και ανακαλυψαν την Αμερικη , εγω προσωπικα δεν το καταλαβαινω. Οχι γιατι δεν ισχυουν ,γιατι εινια η απολυτη αληθεια, αλλα γιατι ολα αυτα τα ξεραμε ,δεν περιμεναμε να γκελαρουμε με τον κομποτιακο για να τα μαθουμε. Και ειδικοτερα το θεμα των μεταγραφων το ξεραμε και απο τον ιουνιο οτι πιθανοτατα θα αργησει το ειχε πει και ο Λυμπε πριν φυγει το ειχε πει και ο Μαρινος πολλες φορες , οτι δεν θα παρουμε παιχτες απλα για να παρουμε , οτι θα γινουν σωστες κινησεις που να ταιριαζουν στην ομαδα και στο υπαρχον ροστερ οσο και αν χρειαστει να καθυστερησουμε και επισης ενα αλλο που ειχαν πει και οι δυο ηταν οτι Ευρωπη δεν θα ειναι αυτοσκοπος φετος , θα ειναι επιθυμητη θα προσπαθησουν αλλα δεν καταστρεψουν και μια ολοκληρη χρονια οπως εγινε περσι για μια προκριση. Τωρα γιατι ξαφνικα ολα αυτα τα εχουμε ξεχασει και λεμε αλλα λογια να αγαπιομαστε τι να σας πω. Το σιγουρο εινια στις ταξεις των Παναθηναικων ,οσο και να στεναχωρησω καποιους με αυτο που θα πω, πουλαει η μιζερια και η καταστροφολογια. Και στην τελικη ποιον να πιασουν ολοι αυτοι που θελουν να πουλησουν μιζερια και καταστροφη ; τους απεναντι ; αποκλειται δεν τους επιτρεπεται! Την ΑΕΚ ; δεν μπορουν να την ακουμπησουν λογω τιγρη και τελος τον ΠΑΟΚ του Ιβαν ; απαπα κανει τζιζ! Αρα τι μενει ; ο Παναθηναικος και βγαζουν ολη τη χολη πανω του.

Να κλεισουμε με τον μεγαλο θεμα της αποχωρησης του Ζεκα. Ενα παιδια που σε καθε στραβη ακουγε τα καντηλια της ζωης του και που τωρα που φευγει ολοι λενε οτι χασαμε τον παιχταρα. Πραγμα που συμβαινει με καθε παιχτη που φευγει απο τον ΠΑΟ. Ενω δηλαδη οσο τους εχουμε ειναι παλτα και αμπαλοι , ξαφνικα οταν τους δινουμε γινονται παιχτουρες. Τελος παντων συνηθησμενα πραγματα θα μου πειτε. Εγω εχω αντιφατικα συναισθηματα για την φυγη του Καρλος. Εξυπακουεται δνε ηθελα να φυγει και συγκεκριμενα ηθελα να μενει εδω μεχρι να κρεμασει τα παπουτσια του αλλα απο την αλλη μερια ηθελα να ενισχυθει η ομαδα. Οποτε απο τη μια λυπαμαι που εφυγε ο Ζεκα αλλα απο την αλλη χαιρομαι γιατι θα παρουμε παιχτες σε θεσεις που υπηρχε ξεκαθαρο προβλημα. Σαφως και ηγετικα το κενο του ζεκα δεν αναπληρωνεται , στο παικτικο κομματι μενει να το δουμε μεσα στο γηπεδο και σαφως η ομαδα ξεμενει απο σημεια αναφορας καθως ενας ενας φυγαν οι Λετο , Μπεργκ και τωρα ο Ζεκα. Οποτε μοιραια θα πρεπει να βγουνε μπροστα οι παλιοτεροι Κουτρουμπης Βιγιαφανες , Λουντ και ο πιο καινουριος σχετικα Μολεδο αλλα που σιγουρα εχει ολα τα ηγετικα χαρακτηριστικα που χρειαζεται για να το κανει. Σιγουρα δεν τα βαψουμε μαυρα , εδω φυγανε παιχτες ο βαζεχα , ο Ζιλμπερτο , ο Σισε και ποσοι αλλοι. Παναθηναικος εισαι θα βρεις τον δρομος σου και θα βγαλεις νεους ηγετες και σημεια αναφορας.

Δυο λογια για τον ζεκα και κλεινω. Ο Ζεκα εδινε και την ψυση του στο γηεπδο και ηταν παντα και εκει για την ομαδα και στα ευκολα και στα δυσκολα. Παντα εβαζε τα ποδια του στη φωτια , δεν σταματαγε ποτε να τρεχει και δεν χαμπαριαζε απο τραυματισμους ακομα και κουτσαινοντας τον εχουμε δει να παιζει! Ακομα και τωρα που πηγε στην Κοπενχαγη το εκανε σωστα και Παναθηναικα με ολο τον σεβασμο που αρμοζε στην ομαδα. Οκ ηταν αλλου για αλλου στα τελευταια παιχνιδια αλλα δεν το εκανε απο προθεση , αυτο ειναι παραπανω και απο σιγουρο. Απο εκει και περα ομως ουτε εγραψε στα παλια του υποδηματα ομαδα , συμπαικτες και διοικηση , ουτε εκβιασε καταστασεις ουτε τιποτα. Εφυγε σαν κυριος απο την ομαδα χωρις να δημιουργησει προβληματα και φερνοντας χρηματα που ικανοποιησαν την ομαδα. Του ευχομαι τα καλυτερα γιατι τα αξιζει αλλα δεν τον αποχαιρετω και δεν λεω αντιο αλλα εις το επανιδειν γιατι θελω να πιστευω και κατα βαθος ειμια σιγουρος μαλιστα , οτι θα ξαναγυρισει στον Παναθηναικο ο αρχηγος! Οποτε Καρλος καλη συνεχεια στην καριερα σου και καλη ανταμωση οταν με το καλο ξαναγυρσεις στα πρασινα!

ΥΓ
Χαιρομαι ιδιατερα που εστω και στο τελευταιο παιχνιδι του Καρλος Ζεκα διορθωθηκε μια απο τις μεγαλυτερς ισως αδικιες που εχουμε κανει ως οπαδοι σε ποδοσφαιριστη και ακουστικε στη λεωφορο το ονομα του Πορτογαλου και μαλιστα στον ρυθμο του συνθηματος του Σεμπα! ΣΑΣ Γ..... Ο ΖΕΚΑ!!!

ΥΓ2
Δεν θα μπορουσαμε παρα να κλεισουμε με το βιντεο που ετοιμασε για τον Ζεκα η ΠΑΕ και που πραγματικα φερνει κομπο στον λαιμο.




Σχόλια