Μπασκετοκουβεντα!



Καλησπερα σε ολες και ολους , σημερα μετα απο τοσες μερες το υποσχομαι , θα μιλησω επιτελους για μπασκετακι , σιγουρα υπαρχουν πολλα στην ποδοσφαιρικη επικαιροτητα αλλα αμα πιασω παλι τα ποδοσφαιρικα παλι θα παει πισω το μπασκετικο και παλι δεν θα γραψω. Οποτε πιανουμε το μπασκετ και ισως σημερα αργοτερα η αυριο να πω δυο λογια και για το ποδοσφαιρο.

Φετος ειναι διαφορετικη χρονια για το μπασκετ του Παναθηναικου , διαφορετικη και σε επιπεδο στοχων αλλα και συνθηκες. Τι εννοω ; πρωτα απο ολα φετος δεν υπαρχει η δικαιολογια οτι δεν εχει διαλεξει την ομαδα ο Τσαβι , καθως ολα εγιναν συμφωνα με τα θελω του Ισπανου. Επειτα φετος η ομαδα ειναι πληρης σε ολες τις θεσεις και δεν εχεις πουθενα ελειψεις οπως περσι. Κυριολεκτικα εχεις απο τρεις ετοιμοπολεμους παιχτες σε καθε θεση. Με εξαιρεση στν ασο οπου αποτελει ερωτηματικο ο Μποχωριδης (θα ερχεται πισω απο τους Καλαθη και Λεκαβιτσιους) και το επιπεδο στο οποιο θα ειναι , αλλα σιγουρα θα παρει χρονο συμετοχης και αναμενεται να δωσει πολυτιμες ανασες και φυσικα εξαιεση αποτελει και η θεση του σουτινγκ γκαρντ οπου πισω απο τους Παππα και Ντενμον θα υπαρχει ο νεαρος Γιωργος Καλαιτζακης που επισης αναμενεται να παρει χρονο συμμετοχης ειδικα στα ενχωρια παιχνιδια. Στις υπολοιπες θεσεις επικρατει κυριολεκτικα υπερπληθυσμος! Σεντερ : Βουγιουκας , Σινγλετον , Ογκαστ. Παουερ Φοργουορντ : Γκιστ , Μητογλου , Γκειμπριελ , και σμολ φοργουρντ : Θ. Αντεντοκουμπο , Ριβερς ,Λοτζεσκι. Αν αναλογιστει κανεις οτι ο Σινγλετον μπορει να κατεβει μεχρι και το 3 . ο Γκιστ να ανεβει στο 5 , ο Θ. Αντεντοκουμπο να μαρκαρει σχεδον σε ολες τις θεσεις , ο Γκειμπριελ να παιξει και 3 και οι Λοτζεσκι και Ριβερς να μπορουν να παιξουν και στο 2 , καταλαβαινεις κανεις οτι με το φετιονο εμψυχο δυναμικο της ομαδας κανεις μπορει να κανει παπαδες! Οι επιλογες για σχηματα και συστηματα ειναι κυρολεκτικα απειρες!

Λεγαμε οτι περσι ηταν ο πιο αθλητικος ΠΑΟ που ειχαμε δει ποτε και ομως η ομαδα φετος ειναι ακομα πιο αθλητικη! Σκεφτειτε τι εχει να γινει οταν βρεθουν μαζι στο παρκε Σινγλετον , Γκιστ και Θανασης! ΜΙλαμε για αεροπορια κανονικη! Και σκεφτειτε τι θα δουμε φετος απο τον Καλαθη που θα εχει τον Λεκαβιτσιους να του δινει ποιοτικες ανασες και δεν θα τα περιμενει ολα απο αυτον η ομαδα. Και μαλιστα φετος θα εχει και περισσοτερους παιχτες που θα μπορει να παιζει πικ εν ρολ , ενω περσι το εκανε μονο με τον Γκιστ φετος θα το κανει και με τον Ογκαστ και με τον Θαναση! Και Ερχομαστε στην δευτερη διαφορα με περσι , μεχρι τωρα ειπαμε για την διαφορα στις συνθηκες που αφορουν το βαθος στο ροστερ φετος και οτι ειναι ολα οπως τα ηθελε ο Τσαβι. Αυτο ομως σημαινει οτι φετος εχεις και αλλους στοχους. Φετος ο Παναθηναικος ΠΡΕΠΕΙ να παει φαιναλ φορ. Εχει λειψει πολλα χρονια και με τετοιο ροστερ και προπονητη οτιδηοτε αλλο θα ειναι αποτυχια.

Τι αλλο να πεις κανεις ; νομιζω μενει πλεον να δουμε αυτα που ονειρευοματε και στο παρκε και μαλιστα με μια λεπτομερεις που δεν ανεφερα οτι δηλαδη φετος η ομαδα θα βασιζεται πολυ και στα Ελληνοπουλα. Με Μητογλου , Καλαθη , Παπππα , Θαναση , Ογκαστ , Μποχωριδη σιγουρα ειναι πιο εξελληισμενη ομαδα των τελευταιων χρονων για τον ΠΑΟ.


Και μια και ειπαμε για Ελληνες και δεν υπαρχει κατι αλλο να αναφερθει για τον Μπασκετικο ΠΑΟ , ας μιλησουμε λιγο και για την επισημη αγαπημενη και να ξεκινησουμε απο το μεγαλο θεμα των ημερων τον Γιαννη Αντεντοκουμπο. Μεγαλος σαλος ξεσπασε απο την αποφαση του να μην μετχει στην προσπαθεια της εθνικης στο προσεχες Ευρωμπασεκτ. Εγω νομιζω οτι ειναι ξεκαθαρο το θεμα. Ο ανθρωπος ειχε και εχει ενοχλησεις ποτε δεν ειπε κατι διαφορετικο. Τωρα αμα η μαγνητικη ηταν καθαρη η οχι βερεσε το ακουω! Το παιδι πονουσε αυτο εχει σημασια και τελος. Εχουμε δει καριερες και καριερες να καταστρεφονται απο μικροενοχλησεις σε γονατα που λογω μη προσοχης εξελιχθηκαν σε χιαστους , μηνισκους και δεν συμαζευεται! Η καθαρη μαγνητικη σημαινει οτι δεν υπαρχει καποιο μυικο η οστικο προβλημα η καποιο προβλημα στους συνδεσμους και τους χονδρους. Δεν σημαινει οτι ο Γιαννης βγαζει απο το μυαλο του τον πονο. Κατι υπαρχει απλα δεν φαινεται. Μπορει να ειναι απλα λογο κουρασης , γιατι και περσι ο Greek freak ειχε πια πολυ γεματη και εντονη χρονια στο ΝΒΑ και ολο το καλοκαιρι εκανε καθημερινα εντατικο προβλημα εκγυμνασης. Το θεμα ειναι οτι η κουρασει μπορει ευκολα να γινει τραυματισμος και παρτε παραδειγμα τον ποδοσφαιρικο Παναθηναικο για να καταλαβετε τι εννοω. Σημειωστε μαλιστα οτι μιλαμε για εναν αθλητη με συμβολαιο 100εκ € για τα επομενα 4 χρονια και για αθλητη που περσι εκανε το μπαμ στο ΝΒΑ και φετος ειναι η χρονια που πρεπει να κερδισει το στοιχημα και να αποδειξει οτι δεν ηταν απλα μια φωτοβολιδα που περασε αλλα οτι ηρθε για να μεινει και να γραψει ιστορια και σκεφτειτε ποσο πισω θα τον πηγαινε ενας τραυμτισμος και ενδεχομενος ακομα και να εβαζε προωρο τελος στην καριερα του στο ΝΒΑ Αυτο για οσους τον εχουν βγαλει παραδοπιστο και προδοτη αλλα ειμαι σιγουρος οτι κανεις τους δεν θα γυρναγε την πλατη στα 100 μυρια για καμια εθνικη!

Αυτα ομως με τον Γιαννη , γιατι αδικουμε τα υπολοιπα παιδια της Εθνικης και οπως ειπε και ο ιδιος ο Γιαννης πρεπει να ασχολουμαστε με αυτους που ειναι στην ομαδα και θα παλεψουν στο Ευρωμπασκετ. Υπαρχουν πολλα ερωτηματικα ειναι η αληθεια για αυτην την ομαδα. Πρωτο και καλυτερο στα 5αρια που ο Μισσας επελεξε να παρει 3 κορμια το ενα βαρυτερο απο το αλλο και ειναι μαθηματικο βεβαιο οτι ολοι οι αντιπαλοι θα στοχευουν στα αργα τους ποδια. Φυσικα δεν υπηρχε θεμα να μεινουν εξω ο Μπουρουσης και ο Παπαγιαννης. Ο μεν Καρδιτσιωτης για λογους εμπειριας αλλα και ευχερειας στο σκοραρισμα και ο πρωην Σεντερ του ΠΑΟ λογω προσοντων και αναφερομαι στο υψος , την αλκτικοττηα και την Πλαστικοτητα του Παπαγιαννη που ειναι λιγο πολυ τα στοιχεια που τον εκαναν να επιλεγει στην υψηλοτερη θεση του ντραφτ που εχει επιλεγει ποτε Ελληνας μπασκετμπολιστας. Ψηλοτερα ακομα και απο τον Greek freak που ειχε επιλεχτει στη θεση 15 ενω ο Παπαγιαννης επιλεχθηκε στο νουμερο 13! Φτανουμε ετσι στον τελευταιο των ψηλων της εθνικης τον Μπογρη, οποιος ενω ειναι κοντυτερος απο τον Μπουρουση και τον Παπαγιαννη κατα 5 και 7 ποντους αντιστοιχα ειναι δυο (για να μην πω περισσοτερες) φορες πιο αργος και απο τους δυο. Δεν ξερω πραγματικα με ποια κριτηρια επελεξε ο Μισσας να παρει τον Μπογρη και αν υπηρξε πιεση απο εξωγενεις παραγοντες για αυτην του την αποφαση αλλα σιγουρα ειναι τελειως ακατανοητη και φοβαμαι πως θα αποτελεσει και την Αχιλειο πτερνα αυτης της ομαδας. Ειναι μαθηματικα βεβαιο οτι ολοι οι αντιπαλοι θα μας χτυπησουν στα αργα ποδια των ψηλων και οταν γινει αυτο απλα ο Μισσας θα εχει στον παγκο και τα 3 βαρια κορμια και μια λιγοτερη επιλογη στα φοργουορντ και προφανως μιλαω για την επιλογη του Μητογλου. Θα παιζει ουσιαστικα με εναν παιχτη λιγοτερο ,γιατι εκει που ο μητογλου θα μπορουσε να δινει λυσεις και ανασες ωστε να πηγαινουν στο 5 Πριντεζης και Αγραβανης και να ανεβαινουν στο 4 Παπαπετρου και Παπανικολαου και Θανασης τωρα δεν θα υπαρχουν αυτες οι ανασες με αποτελεσμα να πρεπει να καλυπτεις στο μεγαλυτερο διαστημα των παιχνιδιων να καλυπτεις τρεις θεσεις με 5 παιχτες αρα μιλαμε για πολυ λιγες ανασες και με σιγουρια θα ερθει στιγμη που τα φοργουορν μας θα "σκασουν".

Προβλημα υπ'αριθμον δυο. Δεν εχουμε κανεναν κλασικο σουτερ. Τον ρολο αυτον θα κληθει να καλυψει εν πολλοις ο Παππας αλλα και ο Σλουκας , με την διαφορα ομως οτι σε αντιθεση με τον γκαρντ του ΠΑΟ ,ο Σλουκας ποτε δεν υπηρξε αυτο που λεμε σκορερ και παντα ηταν παικτης που επαιζε δευτερο βιολι και γνωμη μου ειναι οτι παρα την εμπειρια του με τον Ζοτς αυτο ειναι κατι που ακομα δεν εχει αλαξει. Και εδω ερχεται ενα ακομα λαθος κατ'εμε και μιλαω για τον αποκλεισμο ουσιαστικα του Ντορσει που ειναι δεινος σουτερ. Οκ ζητησε εγγυηση οτι υπολογιζεται για τον ευρωμπασκετ και αυτο πειραξε καοιος Ελληναραδες. Ναι ρε παιδια αλλα συγνωμη κιολλας και εγω αμα ηξερα οτι με θελανε απλα για να συμπληρωνω την 16αδα για τις δοκιμες και τα φιλικα και την ιδια στιγμη μου ανοιγοταν η μεγαλυτερη προκληση και ευκαιρια στην καριερα μου να ανεβω στο υψηλοτερο επιπεδο δεν θα πηγαινα. Μην ξεχνατε οτι ο Ντορσει ειχε μολις υπογραψει εγγυημενο συμβολαιο με τους Ατλαντα Χοκς και βρισκεται πριν τη σημαντικοτερη χρονια της καριερας του. Καθως στο ερχομενο πρωταθλημα θα πρεπει να αποδειξει πραγματα και να διεκδικησει θεση στο μεγαλυτερο πρωταθλημα του κοσμου. Βεβαια το παιδι δεν ειπε ξερετε κατι αστε με τωρα δεν ερχομαι. Ειπε ναι να ερθω , θελω να βοηθησω την εθνικη αλλα να ερθω για να παιξω οχι για συμπληρωμα. Γιατι ειναι ενα θεμα να χανει χρονο απο την προπονηση και την εκγυμναση του για να παιξει και να βοηθησει τη χωρα του στο Ευρωμπασκετ και αλλο να για να συμπληρωνει την ομαδα για τις ασκησεις και τα φιλικα.. Για να το πουμε απλα γιατι ολα αυτα περι εγγυησεων ακουγονται πολυ βαρυγδουπα , ο ανθρωπος πολυ απλα ειπε παιδια με θελετε να παιξω στο ευρωμπασκετ να βοηθησω την χωρα μου η απλα να συμπληρωνω την δεκαεξαδα για τις ασκησεις και τα οικογενειακα διπλα ; γιατι αμα ειναι το δευτερο δεν μπορω να σπαταλησω τον χρονο μου εν οψει της σημαντικοτερης χρονια της καριερας μου. Τοσο απλα.

Εν τελει λοιπον παμε με εχοντας στα γκαρντ Παππα , Καλαθη , Σλουκα , Μαντζαρη και ειναι σιγουρο οτι το κουπι θα τραβηξουν επι το πλειστον Καλαθης ,Παππας και Σλουκας γιατι ο Μαντζαρης οπως ειδαμε και στα φιλικα δεν ειναι για πολλα πολλα και ειναι για να παιζει δευτεροτριτος. Για αυτο αλωστε και εγω προσωπικα χαρηκα που δεν ηρθε στον ΠΑΟ τουλαχιστον μετα τρελα λευτα που ακουγονταν. αμα επροκειτο για τα μισα ας πουμε δεν θα με χαλαγε καθολου να ηταν στην ομαδα μου. Για να επιστρεψουμε στα της εθνικης και να κλεισουμε κιολλας σιγα σιγα σιγουρα αμα θα εχουμε μεγαλο θεμα οταν θα παιζουν μαζι Καλαθης ,Μαντζαρης και αυτο γιατι θα μας παιζουμ αμυνα στα 2 μετρα καθως δεν θα φοβουντε το σου των εν λογω παιχτων. Και ενω ο καλος Καλαθης αυτο μπορει καπως να το "κρυψει" χαρη στην ταχυτητα και την διεισδυτικοτητα του , ο Μαντζαρης δεν εχει ουτε αυτα τα στοιχεια. Οπως επισης δεν εχει και στο ενστικτο και την ικανοτητα του αρχηγου του Παναθηναικου στη δημιουργια του παιχνιδιου.

Θα μου πει κανεις δηλαδη οπως τα λες η εθνικη παει ακλαυτη. Οχι ακριβως. Η εθνικη απλα θα πρεπει να βασιστει στην αμυνα της για να παρει αποτελεσματα. Οπως αλωστε εκανε παντα , γιατι κατι οταν περναμε τα μεταλια παλι δεν ειχαμε κλασικο σουτερ ουτε ο Διαμαντιδης ηταν , ουτε ο Παπαλουκας , Ειχες και τοτε δυο απλα καλους σουτερ τον Ζηση και τον Σπανουλη που βεβαια τοτε δεν ηταν τοσο καλος οσο τα επομενα χρονια στον οσφπ. Οποτε και τοτε απο την αμυνα επερνες τα παιχνιδια με εξαιρεση εκεινο το απιστευτο παιχνιδι με την dream team που για να πουμε την αληθεια γεννουσαν και τα κοκκορια μας. Οποτε παρα τα οσα εγραψα πιστευεω σε μια καλη πορεια της Ελλαδας στο Ευρωμπασκετ για οσο τουλαχιστον θα υπαροχυν αντοχες εξαιτιας κυριως του θεματους με τους ψηλους που προανεφερα. Τωρα για μεταλια το θεωρω αρκετα δυσκολο , ειδικα αν σκεφτουμε και τους ανταγωνιστες μας. Το θεμα ειναι να παλεψεις ολα τα παιχνιδια στην αμυνα , χωρις τα νεκρα διαστηματα που ειδαμε στα φιλικα και απο εκει και περα οτι προκυψει. Σιγουρα τιποτα δεν ειναι αδυνατο και ειδικοτερα αν αναλογιστει κανεις οτι και υπολοιπες ομαδες εχουν μεγαλες απουσιες ειτε λογω τραυματισμων , ειτε λογω ΝΒΑ με πιο μεγαλο παραδειγμα να ειναι πιθανως η Σερβια που δεν θα εχει Μπογκντανοβιτς ,Τεοντοσιτς και Μαριανοβιτς.

Αυτα για σημερα , σαν επιλογο να σας ενημρωσω οτι λογω ωρας πλεον δεν θα βγαλω μπλογκ για ποδοσφαιρικα σημερα και να ευχηθω καλη επιτυχια στην Εθνικη μας στα προσεχη προκριματικα με με Εσθονια και Βελγιο για το Μουντιαλ , καθως και στην Εθνικη στο μπασκετ που σε λιγες μερες ξεκιναει την προσπαθεια της στο Ευρωμπασκετ.

ΥΓ
Καλη συνεχεια στην καριερα σου και στο επανιδειν ρε Καρλος! Θα εισαι παντα ενας απο εμας! (θα τα πουμε αναλυτικοτερα και αυριο).



Σχόλια