ΟΛΑ ΤΡΙΓΥΡΩ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ, ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΝΟΥΝ…

     
       Αντι ποδοσφαιρικης αναλυσης του αγωνα με τον Πλατανια παραθετω κειμενο απο τον πρασινο τιμωρο του leoforos.gr και απο κατω ακολουθει το σχολιο μου για τον αγωνα.

ΟΛΑ ΤΡΙΓΥΡΩ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ, ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΝΟΥΝ…(PICS) 
Νέα ΕΠΟ, παλιά ήθη και παμπάλαια έθιμα για τον Παναθηναϊκό στη Super League… 
Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός στα Χανιά. Δεν ήταν ο Παναθηναϊκός που περιμέναμε, δεν μπόρεσε να «καθαρίσει» τον Πλατανιά και να… πάει για άλλα και το πλήρωσε. Αυτό βέβαια, δεν νομιμοποιεί ούτε τον διαιτητή Παπαπέτρου ούτε και τον βοηθό Καμπούρη, να συνεχίζουν το… θεάρεστο έργο των συναδέλφων τους κόντρα στο «τριφύλλι» εδώ και 21 χρόνια. Κάποιοι… πανηγυρίζουν για την αλλαγή στην ΕΠΟ, κάποιοι χάρηκαν με τις αλλαγές στους πίνακες διαιτησίας, αλλά για τον Παναθηναϊκό τίποτα δεν έχει αλλάξει, τίποτα δεν έχει διαφοροποιηθεί και συνεχίζει να αντιμετωπίζεται σαν ο… φτωχός συγγενής κι ο «τρελός του χωριού». Ευθύνη για αυτό, φέρει πρώτα από όλα ο ίδιος ο Παναθηναϊκός που φανερώνει τεράστιες αδυναμίες στο διοικητικό κομμάτι και επιτρέπει στους «χαλίφηδες» να κινούν τα νήματα στο παρασκήνιο και να κάνουν την ομάδα έρμαιο στις ορέξεις του καθενός.
Αυτά, για να μην νομίζει κανείς πως προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε το 1-1 με τον Πλατανιά. Δεν συμβαίνει αυτό. Αυτό που ισχύει είναι πως έχουμε βαρεθεί να μας περνάνε για μαλ… οι κάθε Παπαπέτρου.
Πάμε να δούμε λοιπόν τι έγινε στα Περιβόλια την Κυριακή. Το πράγμα φάνηκε από νωρίς όταν μόλις στο 9’ ο Μολέδο πήρε κάρτα για μαρκάρισμα που θα μπορούσε να μην δοθεί ούτε φάουλ. Για να δοθεί κάρτα στον Πλατανιά, αντίστοιχα, έπρεπε να γίνει μαρκάρισμα του Κρος στον Κουρμπέλη στο 31’ που σήκωνε ακόμα και αποβολή έτσι όπως πήγε με τις τάπες ο παίκτης των Κρητικών πάνω στον χαφ του «τριφυλλιού».
Οι προθέσεις είχαν φανεί, βέβαια, στο 29’ όταν ο Καμπέσας έμπαινε μόνος στην περιοχή, ανατράπηκε πεντακάθαρα με χτύπημα στη γάμπα και με τα χέρια από τον Ντικαμονά και δεν πήρε ούτε φάουλ, ενώ θα μπορούσε να έχει δοθεί ακόμα κι αποβολή. Στο 32’ ο Ντεβέσα πατάει τον Κολοβέτσιο με τις τάπες, καμία κάρτα. Στο 50’ ο βοηθός Καμπούρης «ανακαλύπτει» οφσάιντ στον Μολίνς, που μπήκε στην περιοχή και σέρβιρε γκολ στον Λουτσιάνο… Λάθος έγινε και σε βάρος του Πλατανιά, για να σας προλάβουμε, στο 59’ καθώς ο βοηθός Φωτόπουλος είδε λανθασμένα εκτεθειμένο τον Ενσικουλού. Μόνο που στη φάση αυτή, ο Γιόχανσον είχε κόψει τον παίκτη του Πλατανιά.
Είχε κι άλλα, όμως, το μενού. Στο 60’ ο Μπούτνικ πατάει με τις τάπες τον Μολέδο! Ούτε κάρτα ενώ θα έπρεπε να αποβληθεί απευθείας. Αν έβλεπε έστω την κίτρινη, θα είχε αποβληθεί διότι είχε ήδη μια κάρτα. Μια φάση πριν την ισοφάριση, ο βοηθός Φωτόπουλος αφήνει τον Μπούτνικ από θέση οφσάιντ να απειλήσει… Στο 83’ σε μαρκάρισμα στον Μολέδο μέσα στην περιοχή του Πλατανιά, υπάρχει χέρι που δεν δίνεται γιατί θα ήταν πέναλτι για τον Παναθηναϊκό… Και πόσα ακόμα, μικρά-μικρά που έδειξαν την πρόθεση του διαιτητικού τρίου…
     Μπειτε στο gallery του Leoforos.gr και δειτε τα «καρέ» από τις επίμαχες φάσεις, όπως δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα «sanogiaprobata.blogspot.gr».
     Και παμε στο σχολιο για το αγωνα τωρα. Ναι χτες δεν βλεπομασταν , ναι χτες δεν παιξαμε μπαλα , ναι η ομαδα εμοιαζε να μην εχει δυναμεις , ναι καναμε το ενα λαθος πισω απο το αλλο και επιθετικα ειμασταν σχεοδν ανυπαρκτοι , ναι η ομαδα εχει ελειψεις  και χρειαζεται το λιγοτερο 2 -3 προσθηκες ακομη ( η μια εγινε ηδη καθως ανακοινωθηκε ο Τζανδαρης) και τελος οχι δεν ανακαλυψαμε την Αμερικη! Οπως δεν την ανακαλυψαν ολοι αυτοι που παπαγαλιζουν τα ιδια κα ιτα ιδια αυτονοητα που ανεφερα. Κανεις ομως δεν μας λεει αμα θα ηταν το ιδιο ματς αν ο Παπαπετρου ειχε δωσει ως οφειλε κοκκινη καρτα στον Μπουτνικ για το πατημα με τα τις ταπες στον Μολεδο ; η εστω ρε αδερφε κιτρινη (ηταν η δευτερη αν την εδινε για οτν ποαιχτη του πλατανια) , εστω και αν ο κανονισμος αναφερει ξεκαθαρα για κοκκινη. Θα ηταν ιδιο ματσς αν στο 29' ειχε δοθει το φαουλ στον Καμπεσας που συμφωνα με τον κανονισμος μπορουσε να αποφερει και κοκκινη μιας και ο παιχτης του Παναθηναικου εβγαινε μονος με τον ατιπαλο πορτιερο και επομενως ηταν σε προφανη θεση για γκολ. Αντι αυτου ο παπαπετρου αφηνε ανενοχλητους τους κρητηκους να ριχνουν ξυλο στους παιχτες του ΠΑΟ ρισκαρωντας ετσι κα ιτην σωματικη ακαιρεοτητα των παικτων των πρασινων και ηταν μαθηματικα βεβαιο οτι καποια στιγμη θα γινει το κακο οσο δεν τιμωρουσε ο διαιητης το αντιαθλητικο παιχνιδι των γηπεδουχων. Αν ειχε εφαρμοστει ο κανονισμος οως επρεπε θα μιλαγαμε για αλλο παιχνιδι τωρα γιατι ακομα και στο 60 να εμενε με δεκα ο πλατανιας θα αλαζε ολη την εικονα του παιχνιδιου και δεν βαζε γκολ με την καμια. Αλλα ακομα και ετσι δοθηκε η ευκαιρια στον ΠΑΟ να παρει το παιχνιδι και του τη στερησε το κορακι και μιαλω για καθαρο χερι στο 83 που ο κορακας καταπιε αντι να δωσει πεναλτυ.
    Εχω βαρεθει να επαναλμβανω εδω μεσα , οκ μπορει να πεαιξα σκατα να ημουν για δεκα γκολ , αλλα αυτον ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ να μου στερουν αυτο που δικαιουμε! Και οποιοις στεκεται μονο στη γκρινια και κανει οτι δεν βλεπει τα υπολοιπα ειναι η στημενος η υπαλληλακι η τσατσος η ηλιθιος! Δυστυχως απο εδω μεσα το ειχαμε πει πριν λγιες μερες οτι την καθαρση θα την πιστεψουμε μονο αμα τη δουμε , πραγμα που δεν πιστευαμε και δυχτυχως δεν διαψευστηκαμε. Τα προφανη για την δοιηκηση δεν θα τα πω. Προφανως και εχει τη μεγαλυτερη ευθυνη και για την εικονα της ομαδας και για τη μη προστασια της και το ξερουν μεχρι και οι πετρες αλλα με το να το λεμε δεν αλαζει τιποτα και οσο δεν βρισκεται καποιος να παρει την ομαδα θα μενουμε τα ιδια και πρεπει να το αποδεχτουμε και να στηρηζουμε την προσπαθεια των παιχτων και του Μαρινου Ουζουνιδη. Ο ΠΑΟ δεν ειναι αυτος που ειδαμε εχτες. Μην ξεχνατε ποσες απουσιες ειχαμε και με ποιους παιζαμε στα ακραια μπακ αυτο και μονο δικαιολογει την επιθετικη αδυναμια και οτι η ομαδα εμοιαζε κομενη στα δυο. Σκεφτειτε ομως να ετοιμαστουν 100% οι καινουριοι , να επιστρεψουν και οι τραυματιες και ειδικα ο Βιγια , τι μπαλα θα δουμε. Ο ΠΑΠ ηδη ανακοινωσε τον Τζανδαρη και ειναι μια ανασα απο τον Ινσουα καθως τα βρηκε σε ολα με την Ουντινεζε , θελω να πιστευω οτι θα παρει και ενα καλο εξτρεμ και οπως ακουγεται θα παρει και αμυντικο για βασικο διπλα στον Μολεντο. Εγω να πω την μαυρη αληθεια προτιμω αμα ειναι να παρει εναν παιχτη να παρει αμυντικο στην τελικη σαν εξτρεμ μια χαρα τα παει και ο Λουντ , και με Λουντ , Βιγια , Καμπεσας και Χατζηγιοβαννη μπορει να γινει η δουλεια στα ακρα αλλα με Μολεδο , Κουτρουμπη , Κολοβετσιο και Ευαγγελου δεν πας πουθενα , ο Ρεις δεν ειναι καθαρος μπακ καθως η φυσικη του θεση ειναι αμυντικο χαφ και για υτον δεν τον υπολογιζω στους κεντρικους αμυντικους. Θες εναν ενδεκαδατο αμυντικο να κανει δυδιμο με τον Μολεδο και απο πισω να εχεις Κουτρουμπη και Κολοβετσιο και οταν σε περνει αγωνιστικα να δινεις χρονο και στον Ευαγγελου για να αρχισει να ανεβαινει χωρις να τον καψεις.

ΥΓ
Δεν ανεφερα αλλα προφανως ο ΠΑΟ δεν πρεπει με κανεναν τροπο να αποδυναμωσει τον υπαρχωντα κορμο. Τωρα βεβαια αμα σου ριξει καποιος 5 μυρια για τον Ζεκα θα εισαι και χαζος αμα δεν τον δωσεις.  Απλα σε τετοια περιπτωση φερνεις παιχτη αναλογης αν οχι μεγαλυτερης παικτικης αξιας.

ΥΓ2
Και ο Παοκ χ εφερε με τον Λεβαδειακο ,ομαδα μαλιστα που με ποδοσφαιρικα κριτηρια ειχε υποβιβαστει περσι , αλλα για εκει δεν λεμε κουβεντα.. μαλωνει το αφεντικο!

ΥΓ3
Ποδοσφαιρικη μαγεια απο Λουτσιανο και Τσαβες στο γκολαρα του ΠΑΟ. Το εχω ξαναπει θα δουμε πολυ ωραια πραγματα!
  

Σχόλια