Βγηκαν οι σαλιγγαροι...

    
 Καλησπερα αδερφια. Ξερω οτι χρωσταω ενα μπλογκ για μπασκετ , αλλα κατι καποιες προσωπικες υποχρεωσεις ,κατι η επικαιροτητα δεν με αφηνουν. Να ξερετε ομως οτι το εχω συνεχως στο μυαλο μου και συντομα θα γινει. 
      Παμε λοιπον στο προκειμενο και φυσικα θα μιλησουμε για το ματσακι με την Μπιλμπαο και τα οσα (αναμενομενα για μενα τουλαχιστον) ακολουθησαν. Αγωνιστικες αναλυσεις και τα λοιπα σιγουρα εχετε διαβασει παντου και ετσι και αλλιως δεν σηκωνει και πολυ κουβεντα το θεμα. Ο Παναθηναικος για 67 λεπτα ηταν η καλυτερη ομαδα στο χορταρι αλλα αναμενομενα καποια στιγμη θολωσε το μυαλο , βαρυναν τα ποδια και οταν εχεις απεναντι σου μια ομαδα σαφως πιο ετοιμη (ακριβως ιδιοι παιχτες με περσι ) και που εχει μπατζετ 120,000,000€ τα πραγματα ειναι δυσκολα. Σε αυτα προσθεστε οτι μιλαμε για μια ομαδα που εχει τη δυνατοτητα να φερει απο τον παγκο εναν παιχτη σαν το Ινιακι Γουιλιαμς και καταλαβαινετε για τι μεγεθος μιλαμε. Απεδειξε λοιπον η Μπιλμπαο οτι ειναι τετοια η ποιοτητα της που μεσα σε σκαρτα δεκα λεπτα που παθες μπλακ αουτ μπορει να κανει τη ζημια. Βαλε και το φαρδος που ειχανε οι βασκοι , 3 ευκαιριες 3 γκολ. Ε οκ το εχουμε καταλαβει δεν μας θελει η ρημαδα η τυχη. Το καταλαβαμε και με τους τραυματισουμς και με τους αποκλεισμους που στραβωσαν στο παρα ενα και με την κληρωση και με τους βασκους.
      Το θεμα και αυτο στο οποιο πρεπει να σταθουμε ολοι εινια οτι ο ΠΑΟ οπως το περιμεναμε το παλεψε το παιχνιδι και κοιταξε στα ισα εναν αντιπαλο πολλα επιπεδα ανωτερο , θυμηζοντας αλλες εποχες. Αυτο θελαμε και αυτο περιμεναμε ολοι , να τα δωσουν ολα μεσα στο γηπεδο οι παιχτες μας και να ματωσουν τη φανελα και τα παιδια του Μαρινου το εκαναν και με το παραπανω , για αυτο αλωστε και δικαια πηραν το χειροκροτημα του κοσμου στο τελος. Αλωστε αυτο εχει πει και ο ιδιος ο Ουζουνιδης , οτι η ομαδα θα παλευει καθε παιχνιδι και θα δινει τα παντα στο γηπεδο , αυτο υποσχεθηκε και αυτο εχουμε δει μεχρι στιγμης.
     Παμε τωρα στα γνωστα μεθεορτια που ακολουθουν καθε στραβοπατημα του ΠΑΟ απο τα παπαγαλακια και τα υπαλληλακια. Περιμεναν στη γωνια κρυμενοι και απογοητευμενοι μεχρι το 67' και με το που εγινε η στραβη (που δεν τη λες στραβη οταν μιλας για ομαδα στο μεγεθος της Μπιλμπαο) βγηκαν οπως οι σαλιγγαροι μετα την βροχη. Και να τα αρθρα για κοντο ροστερ , για ελειψη επιλογων απο το παγκο , για ομαδα που θυμηζει τα περσινα , για παιχτες που ειναι λιγοι και δεν εμπνεουν εμπιστοσυνη και οτι παπαρια του ερθει του καθενως! Και βγαινουν και δημοσιογραφοι αλλω οπαδικων αποχρωσεων και ασχολουντε με τον ΠΑΟ , λες και οι ομαδες τους κανα τιποτα ιδιαιτερο , ο μπαοκ νικησε καποια ..εστερσουντ , το αεκακι εμεινει στο 0 - 0 με την Μπριτζ που κακα τα ψεματα δεν εχιε ουτε το 1/4 του μεγεθους Μπιλμπαο ουτε το μπατζετ των Βασκων και ο γαυρος νικησε με τα χιλια ζορια καποια ριεκα ,  και αντι να δουν τα χαλια τους οι μεν και οι αλλοι να καταλαβουν οτι νικησαν ενα χωριο και δεν εγιναν ξαφνικα ευρωπαιοι καθονται και ασχολουνται μαζι σου. Και φυσικα ξεκινησαν και την γνωστη καραμελα με τον Μολεδο και για ξεπουλημα παιχτων γιατι δεν θα ερθουν εσοδα παο του Ουεφα , λες και οταν πεσαμε με την Μπιλμπαο ειμασταν σιγουροι οτι θα περασουμε ξερω εγω και καναμε επενδυσεις και τωρα που εγινε το κακο παμε να ξεπουλησουμε για να βγαλουμε λευτα. ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ μη πω και καμια βαρια κουβεντα ; Ο ΠΑΟ εχει κινηθει με συγκεκριμενο πλανο και εχει δομηθει με συγκεκριμενο πλανο. Απο τη στιμη που πεσαμε με τη Μπιλμπαο κανενας λογικος ανθρωπος δεν θα υπολογιζε τα λευτα του Ουεφα για τον μεταγραφικο σχεδιασμο. Ωστοσο τον Τσαβες τον κλεισαμε πριν το ματς με τους Βασκους ,που σημαινει οτι ηξερες που πηγαινες.
      Απο την αλλη μερια οσο κανουν λες και ανακαλυψαν τη χαμενη αντλαντιδα με τον διαφαινομενο αποκλεισμο μας απο τη Μπιλμπαο ,λες και δεν το περιμεναμε ολοι , αλλο τοσο κανουν με τις φημς περι παραχωρησης παικτων. Μα ρε παιδια ο ΠΑΟ το ειχε πει οτι αμα ερθει καλη προσφορα για παιχτη θα εξεταστει , δεν το κρυψε ποτε. και στην τελικη η προταση για τον Ζεκα αποριφθηκε. Αυτο δεν λεει τιποτα σε καποιους ; και δεν την λες και μικρη 1.5 εκ προταση. Απλα ολοι προσπαθουν παλι να επαναφερουν την καραμελα αφραγκουζου επειδη τοσο καιρο με τις κινησεις που εγιναν αναγκαστηκαν και το βουλωσανε. Παιδια δεν αλαξε κατι στον σχεδιασμο της ομαδας , ο ΠΑΟ εχει αποκτησει 7 παιχτες , χωρις να βαζω Κοτσαρη και Δωνη που επεστρεψαν και θα αποκτησει ακομα ενα αριστερο μπακ , εναν ενδεκαδατο εξτρεμ και απο στιγμη σε στιγμη ανακοινωνει και τον Τζανδαρη. Το οτι αυττη τη στιγμη και το τονιζω ΑΥΤΗ την στιγμη δεν υπαρχουν λυσεις το ξεραμε πριν το ματς με τη Μπιλμπαο δεν περιμεναμε εκει για να το δουμε και γιατι πολλοι παιχτες ειναι ανετοιμοι και γιατι εχουμε τραυματισμους. Και στην τελικη ο Μαρινος το ειχε πει εξαρχης , θα καθυστερησουμε οσο χρειαστει για να παρουμε παιχτες που να ταιριαζουν στα θελω και στη νοοτροπια της ομαδας. Οτι δεν θα παορυμε παιχτες απλα για να παρουμε. Οποτε ειναι απολυτα λογικο να ειναι σε αυτη την κατασταση η ομαδα. Επισης ενα αλλο που ειχε πει ο Μαρινος αλλα και ο Λυμπε πριν φυγει και ολοι το εχουν "ξεχασει" τωρα ειναι οτι ναι μεν η παρουσια της ομαδας στους ομιλους ειναι επιθυμητη αλλα δεν ειναι και αυτοσκοπος. Ο βασικος σκοπος ειναι να φτιαξει ο Παναθηναικος ομαδα με βασεις για το μελλον. Δηλαδη οχι να πεταξεις ενα σκασμο λευτα στα σκουπιδια και να καταστρεψεις μια ολοκληρη χρονια μονο και μονο για να πας στου ομιλους αλλα να γινει ουσιαστικη δουλεια που να εχει αντικρισμα στο μελλον.
      Πανω σε αυτο λοιπον ο Παναθηναικος του μαρινου περνει αριστα και εμπνεει εμπιστοσυνη και γι αυτο πηρε και το χειροκροτημα του κοσμου , γιατι ακομα και πως ηρθε το θεμα με τους Βασκους ολοι ειμαστε σιγουροι οτι οι παιχτες μας θα παλεψουν τον επαναληπτικο με νυχια και με δοντια και θα δωσουν την ψυχη τους στο γηπεδο και ο κοσμος αυτο θελει να βλεπει ποδοσφαιριστες να παλευουν και τιμανε την φανελα και οχι μισθοφορους και παρταλια οπως περσι. 
      Παμε να πουμε δυο λογια για το ροστερ και να κλεισουμε. Εχεις κρατησει τον κορμο απο περσι. Σου φυγανε τεσσερις παιχτες , Μπεργκ , Εμποκου , Κλωναριδης και Λετο.  Με μονη εξαιρεση τον Εμποκου τους υπολοιπους τους εχεις αντικαταστησει. Ειδικα για τον λετο οσο σημαντικος και αν ηταν με βαση τον χρονο συμμετοχης του παιχτη κορμου δεν τον λες. Ερχοταν απο τον παγκο για ποιοτικα 20λεπτα και ως εκει. Τωρα ο Κλωναριδης που απο εκει που ολοι τον ελεγαν αμπαλο και εριχναν καταρες και λεγανε με τον αποκλεισμο απο τον Παοκ να του κοψουμε το συμβολαιο , ξαφνικα κλαινε γιατι τον χασαμε και τον πηρε η Αεκ. Το αφηνω ασχολιαστο και απλα θα πω οτι ο Κλωναριδης ηταν ενας πολυ μετριος ποδοσφαιριστης με μεγλαη ταχυτητα και αθλια τελειωματα η τελικες επιλογες και αυτο ηταν το θεμα του και πριν παει στην Γαλλια. Απο το λιγο που εχουμε δει τον Καμπεσας ειναι κλασης ανωτερος ποδοσφαιστης και στια τελειωματα του και στις πασες του (τι μπαλια εβγαλε στο 2 - 0) και προφανως στο σπριντ του. Για τον Εμποκου ηταν σχεδον σιγουρο με τη ρητρα που ειχε οτι τον χανεις. Αρα η μονη για μενα σημαντικη αποχωρηση ηταν  ο Μπεργκ , που με τον τροπο που εφυγε στο καλο και να μην μας γραφει! Και ξερετε κατι ; με τον Τσαβες πολυ συντομα θα τον ξεχασουν τον Σουηδο και οι λιγοι που ενδεχομενος να τον θυμουνται ακομα , γιατι οι περισσοτεροι Παναθηναικοι ηδη τον εχουμε ξεχασει και φταιει μοναχα ο ιδιος για αυτο. Τελως παντων παρακατω η φωτογραφια απο το wikipedia δειχνει το ροστερ της ομαδας οπως ειναι αυτη τη στιγμη προσθεστε μονο και τον Νουνο Ρεις που για καποιο λογο σαιτ τον εχει στους παιχτες εκτος ομαδας χωρις να ισχυει κατι τετοιο μιας και υπολογιζεται κανονικα. Και φυσικα αφαιρεστει και τον Στιλ μιας και ο Αγγλος δεν υπολογιζεται. Ριξτε μια ματια στην φωτογραφια και προχωραμε παρακατω στο σχολιο.

      Αφαιρεστε αν θελετε και τους πιτσιρικαδες και δειτε παλι ποσους παιχτες εχεις που μπορουν ανα πασα στιγμη να παρουν φανελα βασικου. Και σκεφτειτε οτι ερχεται ο Τζανδαρης , και δεδομενα θα αποκτησεις εξτρεμ και αριστερο μπακ και ας λενε τα γνωστα υπαλληλακια οτι ο ΠΑΟ δεν θα παρει εξτρεμ λογω το πιθανου αποκλεισμου απο τη Μπιλμπαο , οπως ειπα και πριν κανεις λογικος ανθρωπος δεν θα υπολογιζε λευτα απο το Ουεφα για τις μεταγραφες απο τη στιγμη που κληρωθηκαμε με τους Βασκους , ολα τα αλλα ειναι για λαικη καταναλωση. Σκεφτειτε δε την επιθεση που θα εχουμε και τις λυσεις που θα εχουμε μολις εινια ολοι οι παιχτες ετοιμοι.Λουτσιανο , Τσαβες , Καμπεσας , Βιγιαφανες, Λουντ ,Αλτμαν, Μολινς ,Χατζηγιοβανης και φυσικα το ενδεκαδατο εξτρεμ που αναμενεται. Μιλαμε για εννεα παιχτες στην επιθεση οι οποιοι ολοι θα φλερταρουν με φανελα βασικου και ερχονται τα δημοσιογραφακια των νον πειπερ και λενε για κοντο ροστερ και ελειψη επιλογων ρε αντε δειτε τα χαλιας σας και αστε μας ησυχους. Για τα λοιπα που εκει γλυφαν φτυνουν και σε λιγο καιρο θα κανουν παλι το αναποδο τι να πω ; γνωστα ειναι. Περσι ολοι λεγανε βρηκε τερματοφυλακα για πολλα χρονια ο ΠΑΟ με τον Βλαχοδημο και φετος στην πρωτη οχι και τοσο καλη εμφανιση αμεσως δεν εμπνεει εμπιστοσυνη , μην ασχολειστε σε λιγο παλι θα λενε για την κλαση του. Α και οτι τον καλουν οι Γερμανοι ανελιπως στα παιχνιδια της ελπιδων τι σας λεει ; ευρωπαικο πανηγυρισε αλλα θα μου πεις ελα μωρε τωρα ξερουν μπαλα οι Γερμανοι ; Γελανε και τα τσιμεντα! Οπως γελανε και τα τσιμεντα και με οσα λεγονται για τον Δωνη , οτι δεν κανει , οτι ο ΠΑΟ επρεπε να παρει και αλλον παιχτη και δεν υπαρχουν λευτα και για αυτο τον κρατησανε , ναι ρε παιδια τον ιδιο Δωνη λεμε που επαιζε στον Ηρακλη και τον αποθεωναν ολοι και κραζανε τον ΠΑΟ που τον εδωσε δανεικο. σιχαματα!
       Ως επιλογο θα δωσω την εξηγηση μου για ολα οσα βλεπουμε και ακουμε αυτες τις μερες. Αυτος ο Παναθηναικος τρομαζει αδερφια. Ο ΠΑΟ που εκανε πλακα για 67 λεπτα στην Μπιλμπαο των 120εκ ,που αν επαιζε οποιαδηποτε αλλη Ελληνικη ομαδα μαζι της θα ειχε εισπραξει πεντε τεμαχια τρομαζει.  Ο ΠΑΟ του κοσμου που παρα την ξενερα της ητας με τον τροπο τον οποιο ηρθε  εμεινε στο γηπεδο και χειροκροτησε τους ποδοσφαιριστες , τρομαζει. Ο ΠΑΟ ομαδα και κοσμος μια γροθια τρομαζει. Και τρομαζει γιατι ολοι ξερουν τη δυναμη του πρασινου λαου και της Λεωφορου. Για αυτο προσπαθουν πουλησουν σανο και να διχασουν τον κοσμο αλλα ρε παιδια εδω δεν εχει προββατα για αυτο κρατηστε το σανο για τους δικους σας! Εδω ειμαστε και εδω θα ειμαστε και θυμηθειτε το αυτος ο ΠΑΟ θα κανει μεγαλα πραγματα. Δεν ξερω αμα θα παρει κουπες η οχι , γιατι στην Ελλαδα ζουμε και αυτο κατα κανονα εξαρτατε απο αλλους παραγοντες , αλλα σιγουρα θα δουμε ωραιο ποοσφαιρο και θα χαρουμε μπαλιτσα ,απο παιχτες κομαντος που θα ξερουν σε ποια ομαδα παιζουν και θα ματωνουν την φανελα.

ΥΓ
Το χαλιφατο επεσε η αλαξε ο χαλιφης ; θα δειξει.. ο καιρος γαρ εγγυς που ελεγε και ο Λιακοπουλος 

ΥΓ2
Αυτα περι καθαρσης και 50 - 50 απο εδω και περα και νεα μερα στον Ελληνικο ποδοσφαιρο κλπ μεχρι να τα δω στο γηπεδο τα ακουω βερεσε! Δεν πιστευω τιποτα αμα δεν το δω με τα ματια μου. Ειιδικα με κατι ονοματα που ειδα στην πρωτη αγωνιστικη , κατι αρετοπουλος και κατι καραγκιζοπουλους και παπαπετρου και σιδηροπουλους χλωμη τη βλεπω την καθαρση. Οπως και με τον 80% των διαιτητων της πρωτης αγωνιστικης να ειναι απο βορειο Ελλαδα... Ευχομαι να βγω ψευτης αλλα μονο με τον μπαμπουλα απο πανω και τον Πορτογαλλο αρχιδιατητη μπορει κατι να αλαξει αλλα και παλι ειπαμε μονο αμα οτυ δουμε θα το πιστεψουμε.

ΥΓ3 
30€ το εισητηριο στον Πλατανια ; παμε καθολου καλα ; που ειστε ; σας φτυνουν δεν βρεχει!

Σχόλια