Δεν υπαρχει τσιπα!


     Ενταξει οτι το τοπιο στο Ελληνικο ποδοσφαιρο βρωμαει και ζεχνει απο οπου και αν το πιασεις το ξεραμε , το οτι καθαρση δεν θα υπαρξει ποτε αλλα μονο χαλιφατα το ξεραμε , αλλα το να προσπαθουν να θαψουν αυτο που ολη η Ελλαδα παρακολουθησε πριν τον τελικο του Σαββατου δεν το περιμενα. Ενταξει απο την ΕΠΟ δεν περιμενα τιποτα καλυτερο απο την ανακοινωση που εβγαλε.  Αλλα περιμενα καποιοι να εχουν την στοιχειωδη ευθιξια και -αφου πρωτα κατονομασουν τους κυβερνητικους κυκλους απο τους οποιους δεχονταν πιεσεις να ξεκινησει ο τελικος- να παραιτηθουν. Θα μου πειτε πολυ ρομαντικος εισαι ,ξεχνας οτι ζουμε στο ....βορειοτερο ακρο της Αφρικης! Αφου λοιπον ειδαμε κοσμο (αδιαφορω ποιας ..αποχρωσης ηταν..) να σφαζεται κυριολεκτικα ,τα ρεπορταζ μιλανε για δυο ατομα με σοβαρα τραυματα παο μαχαιρια, να γρονθοκοπειται και να χρησιμοποιει απο καδρονια μεχρι σιδερολοστους και μολοτοφ ο υπουργος αλλα και γενικοτερα ολοι οι αμροδιοι επετρεψαν να ξεκινησει αυτο το ματς. Και αφου περσυ με μεγαλη ευκολια δεν αφησαν να διεξχαθει το παιχνιδι στην λεωφορο (επειδη ετσι ειπε ο βαγκελης στον κοντωνη ..)παρα το γεγωνος οτι το γηπεδο ηταν επι δυο ωρες εκλησια μονο και μονο πειδη καποιος (ανεγκεφαλος φυσικα) εριξε δυο ωρες πριν την ωρα εναρξης μια φωτοβολιδα και οχι μονο αυτο αλλα επειτα ξεσκισαν (μονο αυτη η λεξη το περιγραφει επαρκως) τον Παναθηναικος με τις ανευ προηγουμενου τιμωριες εξαντλωντας ολη τους την αυστηροτητα. Εδω περα ειχαμε μαχαιρωματα και μολοτοφ αλλα δεν ετρεχε καστανο! Κανονικα εγινε το παιχνιδακι. Οποτε εχουμε ενα παιχνιδι που δεν επρεπε να ξεκινησει αλλα ξεκινησε σε ενα γηπεδο ακαταλληλο (αλλα επρεπε να γινει το χατηρι του ιβαν..) και απο τυχη δεν θρηνησαμε θυματα.  Καναμε ενως λεπτου σιγη στο παλικαρι που εχασε τη ζωη του αφου πρωτα εγινε πεδιο μαχης και σφαγης η αερογεφυρα. Και μετα ο ιβαν και ο ιβιτς συγχαιρανε τον λαο του παοκ και του αφιερωναν το κυπελο. Συνεχαρηκαν δηλαδη τους χουλιγκαν που τραβουσαν μαχαιρια. Και δεν ανοιγει μυτη. Ολοι κραξανε τους χουλιγκαν αλλα για αυτους που τους εδωσαν συγχαρητιρια δεν γραφτικε ουτε λεξη γιατι βλεπεις σε αυτη τη χωρα μονο ο παναθηναικος και οι ανακοινωσεις του προαγουν την βια! Και εβλεπα πρωτοσελιδα απο αντικειμενικες εφημεριδες να λενε παοκαρα και λοιπες παπαριες. Οπως η σπορντει εψαχνα στο πρωτοσελιδο να βρω αναφορα στα επισοδεια και τιποτα!  Δηλαδη ελεος! Ντροπη σε ολους και στους χουλιγκανους αλλα και στους παραγοντες που επιβραυευουν τους χουλιγκανους. Ντροπη στα θεσμικα οργανα που τους το επιτρεπουν (και στους μεν και στους δε) αλλα και στα ΜΜΕ που συνειδητα κανουν το ασπρο μαυρο υπηρετοντας συμφεροντα.
     Για το αγωνιστικο του τελικου δεν θα πω πολλα. Επρεπε να το παρει ο ΠΑΟΚ και το πηρε. Τελος. και τα του κυζα τα ειπαμε και τα του καλφοπουλου τα εχουμε διαβασει και τα του κομινι τα ειδαμε κυριως αλλα λιγοι τα ειπανε. Γιατι οκ οχι απλα ο καλφοπουλκος διαμορφωσε το αποτελεσμα αλλα πηρε το κυπελο με τα χερια του και το εδωσε στον ιβαν αλλα και ο κομινης τις καρτες τις ειχε για ομορφια. Τα φαουλ τα εδινε οπως ηθελε και γενικα τα εβλεπε ολα ασπρομαυρα. Και πολυ το κουβεντιασαμε και παμε παρακατω.
   Επικυρωθηκε κυριες και κυριοι η βαθμολογια και παμε σε πλει οφ. Πολλοι κραξανε τον ΠΑΟ για τη σταση του στο συγκεκριμενο ζητημα. Στο οτι ζητησε δηλαδη την επικυρωση της βαθμολογιας.  Για εμενα εκανε παρα πολυ καλα και το ζητησε. Για πρωτη φορα η ομαδα κοιταξε αποκλειστικα και μονο την παρτυ της. Και αυτο πρεπει να κανει γιατι νομιζω οτι ολοι καταλαβατε αυτο που φωναζω εδω και δυο χρονια οτι δεν υπαρχπουν συμαχιες αλλα μονο λυκοφιλιες. Ο καθενας μονος τους και εμεις μονοι ενταντιων ολων. Τι συμφερε αυτη τη στιγμη την ομαδα ; να γινουν τα πλει οφ κανονικα και να ξεκινησει προετοιμασια η να καθυστερησουν να μην ξερει κανεις ποτε θα γινουν και να γινουν για αλλη μια χρονια ολα κωλος μετα συγχωρησεως ; να πηγαινε δηλαδη πισω η προτοιμασια πισω οι αποδεσμευσεις και οι μετραγραφες και να τρεχουομε μετα με την ψυχη στο στομα να προετοιμαζομαστε για ευρωπαικα προκριματικα ; Οχι! χιλιες φορες οχι! να να γ... οι αλλοι. Μου ειναι παντελως αδιαφορο αμα θα παρει το πρωταθλημα ο οριτζιναλ η ο ....ημιτασιον γαυρος! Ας κοψουν το λαιμο τους! Εμενα με νοιαζει να τελειωνουμε με τα πλει οφ στα οποια ισως θα πρεπει να υπαρξει καποιος στρατηγικος σχεδιασμος αναλογα και με το μαπτζετ. Αναφορικα με το κατα ποσο σε συμφερει να πας για CL αυτη τη στιγμη η οχι. ναι ξερω εισαι ΠΑΟ το DNA κτλπ αλλα πρεπει να ειμαστε και ρεαλιστες και να κυνηγησουμε κατι ρεαλιστικο. Οποιος παει για τα πολλα χανει κα ιτα λιγα λεει ο λαος. Και αυτη τη στηιγμη συμφωνα με οσα ακουγοντα για το φετινο μπατζετ η εντυπωση μου ειναι τον ΠΑΟ δεν τον περνει να κυνηγησει τα πολλα. Οποτε για να κλεισω την παρενθεση εμενα με νοιαζει η ομαδα μου. και την ομαδα μου την συμφερει πολυ απλα να παμε σε πλει οφ και να τελειωσουμε για να αρχισει ο σχεδιασμος και να ειμαστε ετοιμη για τα προκριματικα οποια οργανωση και αν αφορουν αυτα. Να γινουν ολα απο νωρις και να μην τρεχουμε για αλλη μια χρονια τελευταια στιγμη να ψαχουμε οτι εχει περισεψει οτν αυγουστο η για ελευθερους τον Σεπτεμβριο.
  Τωρα για το χαδι στον γαυρο τι να πει κανεις ; οτι δεν το περιμεναμε ; ψεματα θα'ναι και δεν προκειται. μια αγωνιστικη γινανε οι τεσσερις και 95000 το προστιμο.. εκει που ο ΠΑΟ για πολυ λιγοτερα εχει πληρωσει δυο Μπεργκ σε προστιμα! Και μην περιμενεται να γινει τιποτα ιδιατερο ουτε για το θεμα με τον πλατανια αλλα μην περιμενετε σοβαρη ποινη και για οτι εγινε στον τελικο. Εχει φανει απο τωρα με την προσπαθεια συγκαληψης που γινεται οτι απλα θα τους χαιδεψουν και τους δικεφαλους. Στην Ελλαδα μονο ο ΠΑΟ τιμωρειται παραδειγαμτικα και αυστηρα και κανεις αλλος. τελεια και παυλα και παμε παρακατω.
   Να πουμε δυο λογια και για μπασκετακι και να ξεκινησουμε απο την επισημη αγαπημενη. Μεχρι στιγμης τα μαντατα ειναι πολυ καλα , καθως τοσο Αγγλια οσο και Ισραηλ δεν αποτελουν φοβητρα και καλως εχοντων των πραγματων πιστευω τις εχουμε. Περιμενουμε βεβαια και τον τεταρτο του ομιλου αλλα μεχρι στιγμης δειχνουν καλα τα πραγαμτα. Να βρουμε βεβαια και εναν προπονητη καποια στιγμη δεν θα ηταν ασχημα , αλλα εχω πιστη. Το θεμα ειναι ενα και το εχω ξαναπει. Ο οποιος και να ερθει πρεπει να χτισει την ομαδα γυρω απο φαινομενο που λεγε Γιαννης Αντεντοκουμπο. Αυτο ηταν και το μεγαλο λαθος του κατσικαρη  . Δεν γινεται ρε φιλε να εχεις τον next big thing του NBA και να το περιοριζεις. Να εχεις εναν σουπερσταρ και να προσπαθεις να βαλεις αυτον στο συστημα αντι να φερεις το συστημα σε αυτον. Δηλαδη αντι να παει ο μωαμεθ στο βουνο θελαμε να ερθει το βουνο στον μωαμεθ.. αυτα μονο στην Ελλαδα τα βλεπει κανεις και το πιστευω.  Εχεις εναν παιχτη που κανει παπαδες στο ΝΒΑ και μοιραζει 30αρες και τριπλ νταμπλ σαν στραγαλια και αντι να προσρμοσεις ολα σου στα συστηματα πανω του και να φροντιζεις ολη ομαδα να παιζει για αυτον πας πας να το παιξεις προπονηταρας με συστηματα! Δυστυχως αυτα τα κανει μονο ο Ομτραντοβιτς και ο Μουρινιο στην μπαλα. Αλλα ειναι μοναδικος ο καθενας στον χωρο του. Δεν υπαρχει δευτερος , τι να κανουμε ; ακομα ο ιτουδης στην τσσκα εχει δυο τυπους παιθχνιδιου ενα οταν οργανωνει ο τεοντοσιτς και ενα οταν οργανωνει ο Ντε κολο. Οποτε δεν θελει ουτε επιστημη ουτε iq αινσταιν η δουλεια. Κανεις οτι κανουν ολοι. Επικεντρωνεις το παιχνιδι σου στον σταρ της ομαδας , τελος. Αλλα πρεπει να εχεις και αλλα δουλεμενα πραγματα γιατι ενα χελιδονι δεν φερνει την ανοιξη και το μεγαλυτερο ειναι η γερμανια του τεραστιου Ντιρκ Νοβιντσκι απο τη στιγμη που ηταν απελπιστικα μονος οτι και να κανε δεν γινοταν η δουλεια. Οποτε το παιχνιδι επικεντρωνεται στον Yannis αλλα και με συστηματα για ευκολα σουτ και πικ εν ρολ για να ταιζεις και τους ψηλους και ιδιατερα τον κοπυφο που αν δουλευτει σωστα μπορει να γινει καταπληκτικο εργαλειο για την εθνικη μας.
    Παμε και στα μπασκετικα του ΠΑΟ τωρα. που εχουμε πρωτο ημιτελικο με ΑΕΚ την ερχομενη πεμτη και εκει θα φανει τι δουλεια εκανε ολες αυτες τις μερες ο Τσαβι και κατα ποσο εχει τον ελεγχο των αποδυτηριων. Με την αεκ θα πρεπει να γινει ενα σκουπισμα με συνοπτικες διαδικασιες και με τροπο που ουτε καν να δωθει δικαιομα στην ΑΕΚ να σκεφτει οτι μπορει να διεκδικησει κατι. Οι παιχτες εχουν πολλα να αποδειξουν και πρεπει να μπουν στο παρκε με ματι που να γυαλιζει και σαν εχουν απεναντι τους οχι την ΑΕΚ αλλα τη μεικτη κοσμου! Σαν να κρινεται η ζωη τους απο αυτα τα παιχνιδια. Μονο τοτε ο κοσμος θα ψηθει και ξαναζεσταθει. Και προφαωνς οι γνωστοι τεσσερις εχουν εναν επιπλεον λογο , να βγαλουν ασπροπροσωπο τον προπονητη τους και να τον δικαιοσουν που τους στηριξε. Γιατι οταν ενας ανθρωπος και προπονητης του διαμμετρηματος και του βεληνικους τους Τσαβι Πασκουαλ σε στηριζει , το να σκυλαισεις για να τον βγαλεις ασπροπροσωπο και να τον δικαιωσεις ειναι μονοδρομος! Αν το δουν ετσι οι συγκεκριμενοι αλλα και οι υπολοιποι που μπηκαν στο πουλμαν τοτε ειμαι σιγουρος οτι θα πανηγυρισουμε την κουπα και μαλιστα πολυ πιο ευκολα απο οσο φανταζονται καποιοι. Και μην τσιμπατε που σας λενε καποιοι οτι αλλοι πηγαν φαιναν φορ και εμεις οχι. Πρωτα απο ολα η ομαδα τοσες μερες δουλευει και δεν θα ειναι ιδια με αυτην που βλεπαμε νωριτερα καθως ειναι η πρωτη φορα απο τοτε που ο Τσαβι εκατσε στον πρασινο παγκο βρεθηκε μεγαλο χρονικο διαστημα για να δουλεψει. Και επισης πιστευει κανεις οτι αν παιζαμε εμεις με την εφες θα αποκλειομασταν ; Με τη φενερ του ζοτς παιζαμε ,οσο και αν καποιοι θελουν να μας κανουν το ξεχασουμε , την ομαδα που περσι περασε σκουπα την Ρεαλ. Απο οσες ομαδες ηταν στα πλει οφ πεσαμε ισως στην δυσκολοτερη. Γιατι κακα τα ψεματα αυτη τη φενερ μονο Ρεαλ και Τσσκα μπορουν να την παιξουν. Προσεξτε λεω να την παιξουν γιατι το να την νικησουμε ειναι αλλο θεμα και θα κρινοταν στις λεπτομερειες. Αλλα μπρστα ειναι το Φαιναλ φορ της γιουρολιγκας και θα τα δουμε ολα αυτα και θα καταπιουν καποιοι και τις γλωσσες τους. Για μενα η Φενερ ειναι μακραν του δευτερου το απολυτο φαβορι να παρει το ευρωπαικο. Και ο σημαντικοτερος λογως ειναι οτι δεν πιστευω πως ο ζοτς ειναι παρα πολυ δυσκολο αν οχι αδυνατο να χασει τον τιτλο ενω παει σε δευτερο συνεχομενο φαιναλ φορ.


ΥΓ
Ο Βασιλειαδης το μονο που βρηκε να πει ειναι οτι θα απαγορευσει τις μετακινησεις. Για καμια παραιτηση ουτε λογος ε ; αλλα ποιος εχασε την τσιπα....

Σχόλια