Κατω τα χερια απο τον Τσαβι!

     Καλησπερα ,εδω ειμαστε και παλι. Οπως παντα ειμαστε και θα μαστε εδω στα δυσκολα. Δεν με νοιαζει τοσο να γραφω οταν ολα πανε καλα , αλλα οταν στραβωνει το πραγμα. Και μιλαω για το μπασκετ , οπου γνωρισαμε δευτερη συνεχομενη ηταν μεσα στο ΟΑΚΑ απο τοιυς τουρκους και για να μην κοροιδευομαστε κατα τουλαχισον 90% εχουμε αποκλειστει ατπο το φαιναλ φορ. Καταρχην εγω ποτε δεν συμεριστικα ολης αυτην την υπεραισιοδοξια που ελεγε οτι την φενερ στο οακα την εχουμε κλπ κλπ , η φενερ ειναι η ιδια ομαδα με αυττη που περσι απεκλεισε με σκουπα την Ρεαλ , το θυμαται κανεις αυτο ; Και μαλιστα παλι με μειονεκτημα εδρας.. Ειναι μια ομαδα που χτιζεται τα τελευταια τρια χρονια και εχει σταθερα απλα τον ιδιο κορμο αλλα σχεδον τα 10/12 της ιδια.  Ειναι σιγουρα καλυτερη ομαδα απο τον Παναθηναικο και φυσικα εχει τριπλασιο και βαλε και μπατζετ. Ολα αυτα τα θυμηζω γιατι με αυτα που ακουμε και διαβαζουμε κοντευουμε να ξεχασουμε οτι ομαδικο αθλητισμο παιζει και ο ....αντιπαλος!
     Παμε λοιπον τωρα στα δικα μας. Ναι η φενερ ειναι καλυτερη ομαδα , ναι εχει καλυτερους παιχτες , πιθανοτατα εχει και καλυτερο προπονητη. Αλλα απο εκει και περα φταινε και αλλα. Υπαρχουν παιχτες που δεν εχουν καθαρο μυαλο , και δυστυχως παικτες που βαζουν το εγω τους πανω απο την ομαδα. Δεν γινεται να υπαρχει ελευθερος παιχτης ο συνγλετον να εκβιαζει προσπαθειες τραβηγμενες απο τα μαλια , απλα δεν γινεται! Δεν γινεται ο Καλινιτσς να κανει ανενοχλητος λει απ και ο Σινγλετον να τον κοιταζει. Κανε κατι κανε τουθ φαουλ προσπαθησε να τον κοψεις αλλα μην καθεσαι να τον κοιτας! Αυτα φωναζε και ο Τσαβι! καντε φαουλ μην τους αφηνετε! Απαγορευετε να κανουν λει απ ανενοχλητοι.  Επισης δεν γινεται να κρατας το παιχνιδι να εισαι μπροστα με τρεις ποντους και να κανεις τρεις - τεσσερις συνεχομενες επιθεσεις με αψυχολογητα σουτ στα πρωτα δευτερολεπτα.  Μια ο φελντειν ,μια ο Τζειμς , μια ο ριβερς , μια ο σιγνλετον ε οκ τρεις και η κακη του ωρα λεει το ρητο εμεις τεσσερις φορες καναμε το ιδιο λαθος , λογικο ηταν το εκμεταλευτει ο ζοτς και η φενερ και αφου δεν τελειωσαμε το παιχνδιι οταν επρεπε το φερναε τουμπα! Μαλιασε η γλωσσα του Πασκουαλ να τους λεει μην βιαζεστε γυριστε την μπαλα καντε κα ιδευτερη εξτρα πασα , καντε διπλο πικ εν ρολ , και αυτοι πηγαινανε στα κουτουρου!  Δεν γινεται να φωναζει συνεχεια ο Τσαβι να κανουν φαουλ και ενω εχεις να δωσεις φαουλ να βλεπεις τον Καλινιτς να βγαζει ανενοχλητος αιφνιδιασμο. Δεν γινεται να λεει συνεχεια ο Τσαβι να μην φευγει ποτε για βοηθεια ο παιχτης που μαρκαρει τον Μπογκντανοβιτς και να σουταρει συνεχεια μονος του ο Σερβος , οπως εκανε και ο Ντιξον στην τριτη περιοδο. Δεν γινεται σε ολα τα πικ εν ρολ να περναει απο κατω ο παικτης που κυνηγαει τον σουτερ και να τον χανει! Ποσες φορες δεν τους ειπε ο Πασκουαλ να φωναζουν να συνενοουνται , να φωναζει ο περιφερειακος ποτε θελει αλαγη στο μαρκαρισμα! Και τι γινοταν ; τιποτα! Δεν μπορει να εισαι ο Καλαθης να σε αφηνουν προκλητικα αμαρκαριστο να βλεπεις οτι δεν μπορεις να βαλεις τριποντο και να επιμενεις να σουταρεις! Ρε φιλε μονο σε εχουν κανε ενα - δυο βηματα μπροστα και σουταρε , κανε διεισδυση και αν φοβασαι τον Γιουντο την τελευταια στιγμη που θα ερθει παιχτης πανω σου περνα την μπαλα στον ψηλο η αν αυτο δεν ειναι εφικτο κανε σπλιτ ουτε και βγαλε την μπαλα στην περιφερεια να γινει σουτ! Απλα βασικα πραγματα του μπασκετ ειναι αυτα! Αυτα ακριβως εκανε ο Μπογκντανοβιτς οταν τον ειχαμε κλεισει σωστα και δεν μπορουσε να βρει σκορ για αυτο και εδωσε τοσα ετοιμα καλαθια στον Γιουντο. Γιατι μην γελιομαστε μπορει στην αμυνα να ειναι απο τους καλυτερους ψηλους της Ευρωπης  (αν οχι ο καλυτερος) το 5αρι της Φενερ αλλα στην επιθεση ο Μπογκντανοβιτς και ο Σλουκας τον εφτιαξαν με ετοιμα καλαθια. Οπως εκανε και ο Μητσος με τον Ραντουλιτσα και νομιζαν ολοι οτι ηταν Παικταρα ο Σερβος.
   Φταει λοιπον ο Πασκουαλ για ολα αυτα ; οχι βεβαια! τι αλλο να εκανε ο Ισπανος ; να εμπαινε να παιξει ο ιδιος ; Το μονο ισως που μπορω να χρεωσω στον Πασκουαλ ειναι οτι ισως πρεπει να ειναι πιο σκληρος με τους παιχτες του. Δηλαδη αυτα που κανει ο Σινγλετον περσι στην Λοκομοτιβ δεν τ α εκανε! Τις αψυχολογητες ενεργειες εννοω και τα βεβιασμενα σουτ /ντραιβ. Ισως εκει πρεπει να σκληρηνει λιγο και να επιβαλει στον καθε παικτη τον ρολο του. Το ιδιο και στον Μαικ Τζειμς πρεπει να του δειξει οτι δεν παει να βαζει 25 ποντους με τακτικες αλανας σε αυτο το επιπεδο δεν μπορει να παιζει! Οπως κοντρολαρε τον Παππα και τον αλαξε προς το καλυτερο ετσι να κανει και με τον Τζειμς και αν δεν γινεται αυτο ,αν ειναι ανεπιδεκτος ο  Τζειμς τοτε ας παει στο καλο ο Αμερικανος. Ναι και το λεω απο τωρα , γιατι ειναι δώρον αδωρον να βαζει 20 - 25 ποντους αλλα την κρισημη στιγμη απο δικη του βεβιασμενη προσπαθεια να χανεις το παιχνιδι. Πιστευω οτι λιγο πολυ παικτη στα στανταρτς του τζειμς με την τρελα και το σουτ του ειναι αρκετα ευκολο να βρεις. Απο την αλλη μερια παλι δεν φταιει ο Τσαβι γιατι οκ να μην βαλει τον Τζειμς και ποιον να βαλει ; τον Καλαθη να τον παιζουν αμυνα απο τα τρια μετρα ; Καλως η κακως αυτους βρηκε ο Ισπανος με αυτους επρεπε να δουλεψει. Με τα καλα και τα στραβα του. Και θυμηθειτε σε τι κατασταση πηρε την ομαδα και που την οδηγησε. Μια ομαδα με τρανταχτες ελειψεις. Μια ομαδα με εναν πλειμεικερ! γιατι ο Τζειμς δυαρι ειναι  ο ανθρωπος. Και περσι δυαρι επαιζε στην Μπασκονια ,ο Ανταμς ηταν ο ασος. Μετα τον Καλαθη δεν υπαρχει αλλος παιχτης που να μπορει να δημιουργησει. Οπως επισης μιλαμε για μια ομαδα με ενα καθαρο πενταρι τον Μπουρουση και δυο τεσσαροπενταρια Σινγλετον και Γκιστ. αν λογισεις τον Σινγλετον 5 αρι τοτε μενει μονο ενα καθαρο 4αρι και ο Γκεμπριελ που ειναι παικτης για συγκεκριμενες δουλειες. Για εμενα το καλοκαιρι κρατας τον κορμο , φερνεις ενα καλο αθλητικο 5αρι που να μπορει να ποσταρει , ενα 4αρι και τουλαχιστον εναν ακομα ασο για να μην πω δυο. Φευγει οπωσδηποτε ο Φελντειν ο οποιος ειναι απων απο ολα τα μεγαλα παιχνιδια και δεν εχει βοηθησει ποτε σε νοκ ουτ σειρες , και ξενο του επιπεδου του και πολυ καλυτερο ειναι πολυ ευκολα να φερεις και χωρις πολλα λεφτα.
    Και τελος διαφυλασεις ως κορη οφθαλμου τον Τσαβι Πασκουαλ! Σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να φυγει ο Ισπανος. Αν με αυτην την ομαδα εκανε οσα εκανε και την εβγαλε τεταρτη στην κανονικη περιοδο σκεφτειτε τι μπορει νακνει με ενα ροστερ που θα εχει φτιαξει ο ιδιος και δεν θα εχει χτυπιτα κενα.  Στην τελικη ειναι ενας απο τους καλυτερους προπονητες στην ευρωπη. Να το παρω και αλλιως και να δανειστω μερικες προτασεις απο τον Κιουση στο Gazzetta. Οκ αμα δεν μας κανει ο Πασκουαλ ποιον να φερουμε ; τον Ομραντοβιτς ; δεν γινεται! Τον Ιτουδη ; παλι δεν γινεται. Ε μετα δεν νομιζω να υπαρχει καλυτερος απο τον Πασκουαλ. Οποτε τον στηριζεις και τον κρινεις του χρονου! Ακομα και να χασεις το πρωταθλημα φετος και να σε παρει 3 - 0 ο γαυρος τον Τσαβι πρεπει να τον κρατησεις και να τον δεις του χρονου με ομαδα που θα εχει φτιαξει ο ιδιος!

Σχόλια