H προπαγανδα σε ολο της το μεγαλειο!

      Με ολα αυτα που γραφονται και ακουγονται  τιε τελευταιες μερες σε μπασκετ και ποδοσαιφρο κοντευουμε να ξεχασουμε και αυτα που ξερουμε. Αλλα οι μεθοδοι των λιμανισιων και των παραρτηματων τους εινια γνωστες χρονια τωρα που δεν θα πρεπει να εκπλησουν κανεναν. Ειδικα τωρα που στο ποδοσφαιρο δειχνουν να αλαζουν καπως τα πραγματα στο κοματι της διατησιας δεν τους μενει αλλο απο το να τα δωσουν ολα στη προπαγανδα. Ομως πρτιμω να αρχησω μια φορα απο το μπασκετ και να πω μετα στην μπαλιτσα ετσι για την αλαγη!
     Πονεσε πολυ το κορνε στο μπασκετ και χασανε την μπαλα. Βγαλανε λεει βιντεο με 14 φασεις που αδικουνται! αντι να δουν οτι σε ολους τις στατιστικες κατηγοριες ηταν υποδεεστεροι του αντιπαλου και να κατσουν να δουν τα χαλια τους  καθονται καστα την προσφιλη συνηθεια τους και κατηγορουν τους διατητες . Αλλωστε και τοσα χρονια το ιδιο δεν κανανε ; περιμενε να κανεις να αλαξουν συνηθειες επειδη πηραν καποια πρωταθληματα (ενα απο αυτα με τα βηματα του φραγκοφονουλη) ; τοσο κομπλεξ και τοση καρπαζια που εχουν μαζεψει δεν ξεπλενετε με τιποτα. Οσον αφορα τη φαση του μαντζαρη ρε παιδια τι σημασια εχει αν με τα δαχτυλα βρισκει μπαλα εφοσον εχει αγκαλιασει τον ριβερς απο πισω και του κοβει το βημα ;; παμε καθολου καλα ; επισης κανεις δεν λεει οτι στην ιδια φαση πριν δωσει την μπαλα στον Ριβερς ο Καλαθης του κανουν φαουλ σπανουλης και λοτζεσκι στο νταμπλ τιμ που περισσοτερο κατς θυμηζε.. και οι δυο εχουν επαφη με τον καλαθη στα χερια , οπως και οι δυο τον απωθουν προς την πλαγια γραμμη που συνηστουν κα ιτα δυο παραβασεις! Επισης λιγο νωριτερα στο 38' ολοι κανοπυν αβαβα το πεντακαθαρο και σκληρο φαουλ που γινεται στην προσπαθεια του Τζειμς για καρφωμα η οποια θα εστελνε την διαφορα στο +12 και θα τελειωνε ουσιαστικα το παιχνιδι! Τελος να τους θυμησω τις βολες στο ματσακι της γιουριλγκας που ηταν μεχρι δυο λεπτα πριν το τελος 28 - 7 ; δηλαδη οι τριπλες συν μια ; δεν ειχα να βγαζουν βιντεακια εκει..
       Μια και ανεφερα γιουρολιγκα εχει παραγινει το κακο εκει. Δεν λεω χτες ειχαμε τα χαλια μας με τη Φενερ και αμα δεν ηταν ο Τζειμς δεν ξερω ποσο βαρια μπορει να ηταν αυτη η ητα. Αλλα και παλι η διατησια εκανε τα δικα της. Φετος στην γιουρολιγκ για να παρει βολη παιχτης του παναθηναικου πρεπει να ματωσει! Εχει καταντησε αιδια πια αυτο το πραγμα. στο πρωτο ματς με ανατολου εφες ειχαν 15 λεπτα χωρις φαουλ εις βαρος τους οι τουρκοι , στο δευτερο παιχνιδι με την ιδια ομαδα επι ενα δεκαλεπτο δεν σφυριχτικε ουτε ενα φαουλ υπερ του ΠΑΟ , για το ματς με τον γαυρο τα παμε τριπλες συν μια βολες οι γαυροι , τωρα με την φενερ ο παναθηναικος χτυπησε την πρωτη του βολη μετα απο 15 λεπτα παιχνιδου! και σε αυτο το διαστημα οι τουρκοι ειχαν μολις 4 φαουλ συνολικα σε εναμισι δεκαλεπτο! και παιζοντας φουλ επιθετικη αμυνα με χετζ αουτ και πολλες φορες πιεση σε ολο το γηπεδο.. Πρεπει να γινει κατι με αυτο το θεμα γιατι εγω δεν λεω οτι θα κερδιζαμε χτες αμα ηταν καλη διαιτησια. Πραγματικα πιστευω οτι ετσι οπως παιξαμε  δεν υπηρχε ελπιδα αλλα με 50/50 διατησια θα μπορουσαμε να διεκδικησουμε τη διαφορα! Αν δεν αλαξει αυτο το πραγματα με τα δυο μετρα και δυο σταθμα στη διατησια δεν βλεπω λογο να ειναι ο παναθηναικος στη γιουρολιγκ. οπως και αν ακουγεται αυτο. Γιατι το θεμα δεν ειναι στη λαθος η μη αποφαση ειναι στη διαθεση των διαιτητων. Λαθη γινοντε και παντα θα γινοντε. Το θεμα ομως ειναι οταν βλεπεις εναν διαιτητη να αφηνει την επαφη στη μια ομαδα και να δινει φαουλ με το παραμικρο στην αλλη. Θεμα ειναι το να επιτρεπεις στον εναν να μαρκαρει στο οριο του φαουλ και πολλες φορες και να το ξεπερναει και στον αλλο να δινεις φαουλ την αναπνοη! αυτο ειναι ξεκαθαρα διαφορετικη μεταχειρηση των αντιμαχομενων και μαλιστα εκ προθεσεως και end of story που λενε και στο χωριο μου!
     Παμε τωρα και στην μπαλα. ακουω τοσες μερες το σκουξιμο απο αφεντικα και δουλικα , απο αντικειμενικους και μη και απο ομαδες και παραρτηματα. Ειπα λοιπον να ριξω μια ματια στις φασεις. Για το περιβοητο πεναλτι εχουμε και λεμε οτι ο αμυντικος τους αστερα οχι μονο δεν εχει επαφη με τον φορτουνη αλλα και τραβιεται για να μην δωσει την επαφη που κυνηγουσε ο φορτουνης οποις στα τελευταια εριξε την βουτια χωρις κανεις να τον εχει ακουμπησει και δικαια πηρε την κιτρινη καρτα. Τωρα ενταξει οταν εχουν συνηθησει καθε βουτια να την περνουν φοαυλ η πεναλτυ οκ κακοφαινεται η κιτρινη οποτε το ριχνουν στη κλαψα! Ποσες φορες αληθεια δεν πηρε ετσι τα πεναλτι ο αξιος συνεχιστης του τζορτζεβιτς και του γιαννακοπουλου που λεγεται φορτουνης ; Οσο για το ανυπακρτο οφσαιντ με το οποιο εκοψαν τον μανια που βρισκοταν ενα βημα πισω απο ολη την αμυνα του γαυρου (τον καλυπταν τουλαχιστον τρεις παιχτες) ολοι το κανουμε γαργαρα ε ; αλλα να σας πω κατι τετοιος που ειναι ο αστερας και με τον προεδρο που εχει δνε ειναι για καμια λυπηση. Καλα του κανουν και τον γ..... οπου τον βρισκουν. Και λιγα του κανουν! Τα παραρτηματα δεν ειναι για λυπηση. Παμε τωρα στα της ομαδας μας ,σκουζουν ολοι για το πεναλτυ ενω ειναι πεντακαθαρο! φαινεται ξεκαθαρα οτ ιο Καργας αγκαλιαζει και τραβαει τον Ευαγγελου. Δηλαδη τι αλλο επρεπε να κανει ; να του τραβηξει και καμια κλωτσια ; Αλλα οταν εχεις συνηθησει τετοια μαρκαρισματα να περνανε στα ψιλα και να μην σφυριζονται κακοφαινεται οταν καταλογιζονται.  Οσο για το οφσαιντ του γιακουμακη ο παικτης του αστερα ειναι εστω και οριακα οφσαιντ. Ειναι πολυ δυσκολη φαση και ειναι απο αυτες που πολλες φορες δεν δινονται. Αλλα ειναι και απο αυτες που παντα δινονταν κατα του παναθηναικου και ποτε υπερ του τωρα για μια φορα αλαξε αυτο και ολο το συστημα βελαζει... τελος για το μαρς πεναλτι στο 62' οπου ο Μουναφο γκρεμιζει τον Π. Βλαχοδημο μεσα στην περιοχη και ενω ο μεσος του ΠΑΟ εχει τσιμπησει την μπαλα και παει περασει το κανουν ολοι γαργαρα! Ενα πεναλτι που αν δινονταν και εμπαινε θα τελειωνει το παιχνιδι νωρις νωρις. Τελειωνοντας θελω να πω για το θρασος του κρητικου παραρτηματος να κλαιγεται ενω η ομαδα του κανονικα θα επρεπε να εισπραξει τουλαχιστον 4 - 5 τεμαχια!
      Θα κλεισω το ποστ με ενα εξαιρετικο τραγουδι των System Of A Down το Hypnotize! Του οποιου ενας στιχος θεωρω οτι ταιριαζει γαντι με την Ελληνικη πραγματικοτητα τοσο την ποδοσφαιρικη και γνεικοτερα αθλητικη οσο και οσο και της χωρας ολοκληρης.
Mezmerize the simple minded Propaganda leaves us blinded
    

Σχόλια