Μαζεψτε τους!

         Οι ανθρωποι ξεκαθαρα ακολουθουν συκεκριμενη γραμμη δοσμενη απο λιμανι μερια... και δεν μιλαω για το λιμανι της συμπρωτευουσας...  Βγηκε ο Λασκαρης και εριξε λει κεραυνουνς για τη διατησια και για την αντιμετωπιση που εχει η οτσο ιστορικη ομαδα του Αρη πλεον απο τους γκριζους. Να κανω πρωτα απο ολα μια ιστορικη αναδρομη για τους νεοτερους που δεν γνωριζουν και ισως δεν θυμουνται , ισως καλο θα ηταν να ριξει μια ματια και ο Λασκαρης γιατι μαλλον δεν γνωριζει καλα την ιστορια της ομαδας του.
        Πριν ξεκινησω την αναδρομη θελω να αναφερω πως ττην τελευταια 20ετια ο αρης μαζι με την αεκ και καποτε και τον πανιιωνιο ηταν απο τις ομαδες που συμπαθουσα στο μπασκετ και οποτε τυχαινε να εχουν αγωνα τα κρατικα παρακολουθουσα. Αυτο για να μην ισχυριστει κανεις οτι ειμαι εμπαθης. Τωρα για να αρχισει η αναδρομη παμε στον αρη προ 20ετιας που ηταν το αφεντικο του ενχωριου μπασκετ αλλα εκανε και ολα οσα ξερουμε στην Ευρωπη. Σιγουρα εχει μεγαλη ιστορια ο Αρης και δεν θελω σε καμια περιπτωση να την προσβαλω και σιγουρα απο τον Αρη μαθαμε οι υπολοιποι το μπασκετ. Αλλα! οσοι ασχολουντε απο παλια με το μπασκετ θα θυμουντε τη λεγομενη χουντα του "ξανθου". Για τον Ιωαννιδη λεω. Ολοι ξερανε οτι σε οποια ομαδα ειναι προπονητης εκει θα πηγαινει το πρωταθλημα. Για το τι επικες σφαγες ειχαν γινει επι ξανου στο ναρη δεν θα πω αναλυτικα γιατι θα γραφω μια εβδομαδα αλλα θα ανααφερω το πιο τρανταχτο παραδειγμα. Μια διατητικη αποφαση που εγραψε ιστορια στα παγκοσμια χρονικα του μπασκετ και ομοια της δεν εχει υπαρξει ουτε στο ερασιτεχνικο της ουγκαντα και που προφανως δεν υπαρχει σε κανεναν κανονισμο παρα μονο στο μυαλο εκεινου του ανεκδιηγητου διατητη! Μιλαω για εκεινη την αποφαση που εβαλε τον Παναγιωτη Γιαννακη να εκτελει βολες στα τελευτεα λεπτα του αγωνα με τον Παναθηναικο μεχρι τη ληξη. Ισως δεν εγινε αντιληπτο. Να το πω πιο απλα ο διαιτητης σφυριξε και ειπε στον μπαναωτη να κατσει και να σουταρει βολες μεχρι να τελειωσει το παιχνιδι! περιπου 2 η 3 λεπτα εμεναν..  Να το απλα ο αρης μπορει να ειχε την καλυτερη ομαδα τοτε αλλα ειχε και σκανδαλωδη διατητικη ευνοια. απλα απαγορευοταν να χασει. Οπως και μετεπειτα που ο ξανθος πηγες στον γαυρο συνεβαινε το ιδιο.. οπως και την τελευταια χρονια του ξανθου στην αεκ.. Αυτα αραγε τα ξερει ο Λασκαρης ;
         Παμε τωρα στα χτεσινα βγηκε χτες λοιπον  Λασκαρης που κανει οτι μπορει για να δικαιωσει αυτους που τον αποκαλουν "ολυμπιακαρη" (και ειναι οπαδοι και ανθρωποι του Αρη αυτοι..) και ελεγε κατι απιθανα πραγματα για τη διαιτησια σε ενα παιχνιδι που ΠΑΟ επικρατησε σε ολους τους τομεις. Και παμε να τα δουμε και οποιος αμφισβητει μπορει να παει στο σαιτ του εσακε να τα διασταυρωσει.. Λοιπον εχουμε και λεμε :

                            ΠΑΟ                                  ΑΡΗΣ
 Ριμπαουντ               47                                       28
 Βολες                   17/23                                   6/11
 Τριποντα              10/24                                   5/19
Επ. Ριμπαουντ         15                                        5
     Ασιστ                       19                                      19  
    

    Σταματαω γιατι πρεπει να τελειωσω καποτε και το κειμενο.. Οταν λοιπον σουταρεις τριοπντα με 26% και ο αντιπαλος σου με 41% , οταν εχεις σχεδον τα μισα ριμπαουντ , οταν ο αντιπαλος σου εχει τα τριπλα επιθετικα ριμπαουντ και οταν χτυπας βολες με 54% εναντι 73% του αντιπαλου σου ειναι το λιγοτερο αστειο για να μην πω γελοιο να μιλας για διαιτησια! Και αντε καλα ο Λασκαρης ολοι εχουμε καταλαβει τι παιζει με την παρτυ του αλλα και ο Πριφτης ; Γιατι πεφτει σε αυτο το επιπεδο ενας τοσο αξιολογος προπονητης ; οταν ολο το γηπεδο γιουχαρει για την αποδοση της ομαδας  και ψαχνεις αλοθι στη διαιτησια σε ενα παιχνιδι οπου ο αντιπαλος κυριαρχησε κυριολεκτικα ε τοτε ειναι αυτο που λεμε σε φτυνουν και νομιζεις οτι βρεχει! Να πω και για την καραμελα των ελευθερων βολων που μεχρι προτινως ακουγαμε μονο απο τους γαυρους και τωρα την ακουμε και απο τον Λασκαρη ( τυχαιο ; δεν νομιζω!) 23 βολες ο ΠΑΟ 11 ο Αρης και ξερετε κατι ? και πολυ μικρη ηταν η διαφορα! Οταν εχεις τον Αρη να κυνηγαει σκορ σε ολο το παιχνιδι τοτε 12 βολες διαφορα δλδ 6 - 7 φαουλ λιγοτερα ειναι πολυ μικρο νουμερο! Και αν δειτε τα στατιστικα αυτη ηταν η διαφορα στα φαουλ.  Επισης αν αναφερω οτι δεν δοθηκε ουτε μια βολη υπερ περιφερειακου παικτη του ΠΑΟ και οι 23 βολες εκτελεστηκαν απο Μπουρουση και Σινγκλετον! Περιεργο ε ; αλλα αυτο το κανανε γαργαρα Λασκαρης και Πριφτης.
    Οταν λοιπον θα μιλατε για την πιο ιστορικη και επιτυχημενη ομαδα στην Ιστορια του Ελληνικου αθλητισμου  και την πιο επιτυχημενη ομαδα μπασκετ της ευρωπης την τελευταια 15ετια θα πλενετε το στομα σας με μπενταντιν και αγιασμο! Γελοιοι!

ΥΓ1
Ρητορικη ερωτηση. Οταν στο ματς Αρης - γαυρος ο Αρης χτυπησε μολις 9 (!) βολες εναντι 19 του γαυρου γιατι δεν ειπαν κουβεντα Λασκαρης και Πριφτης ;;

ΥΓ2
Μινι κουιζ. Ποσους μηνες ειχε να πατησει γηπεδο ο Λασκαρης ; και γιατι αραγε θυμηθηκε το συγκεκριμενο παιχνιδι για επανεμφανιστει ;

ΥΓ3
Το χαρτακι στον Λασκαρη το στελανε απο το Λαυριο η ειχαν προλαβει να γυρισουν πειραια τα παιδια ;

ΥΓ4
Πραγματικα κριμα για την προσπαθεια που κανει και εκανε και πριν τον Λασκαρη ο Αρης να παιζει καλο μπασκετ και αν ειναι υγειης εντος και εκτος γηπεδου και ανταγωνιστικος. Τετοιες δηλωσεις-ντροπη μονο κακο κανουν στην ομαδα του και απλως την μικραινουν και την κανουν να δειχνει "παραρτημα".. ο νοων νοειτο..                                
            

Σχόλια