Βλεπουμε το δεντρο και χανουμε το δασος...

Τι αλλο μπορει να πει κανεις με αυτα που βλεπουμε και διαβαζουμε για οτν Παναθηναικο ; Πραγματα που μας εχουν αιδιασει ολους και που τουλαχιστον εμενα με εχουν κανει να μην εχω ορεξη ουτε να ασχοληθω ,ουτε να διαβασω νεα  για τον ΠΑΟ ,ποσο μαλλον να κατσω να γραψω..

Το ολο θεμα καταρχην και κατα την αποψη μου ξεκιναει απο για ακομα μια φορα απο τον Τζινγκερ. Γιατι ναι μεν ο Βγενο και ο Πατερας γυρισαν την πλατη και παρατησαν την ομαδα , αλλα μην ξεχναμε οτι ο Τζινγκερ οταν χαριζε τις μετοχες το παιζε Παναθηναϊκαρας και εραβε την φανελα την φανελα του ΠΑΟ στην φοδρα απο το σακακι του. Ε το λοιπον αμα ειναι τοσο Παναθηναικαρας γιατι δεν βγαινει αυτος μπροστα ; ενταξει οι αλλοι ηταν ,λαμογια ειδαν τα δυσκολα (οικονομικη κριση το λενε..)και την κανανε με ελαφρα πηδηματακια ,οι μετοχες ομως δεν παυουν να ανηκουν στον Τζινγκερ αρα εχει και την ευθυνη τους. Δηλαδη τι στο διαολο ; θα τις χαρισουμε με το ζορι στον Βγενο και στον Πατερα επειδη ο Τζινγκερ αποφασισε οτι θελει να τις ξεφορτωθει ; Θελω να τονισω οτι δεν δινω κανενα ελαφρυντικο στα λαμογια τον Πατερα και τον Βγενοπουλο και οτι τους θεωρω επιεικως απαραδεκτους και πολλα αλλα κοσμητικα επιθετα απο αν γραψω κινδυνευω να φαω εφ' ορου ζωης ban απο το blogger.
Ανακεφαλαιονοντας εχουμε τον Τζινγερ να ανακοινωνει την προθεση του να χαρισει το 25% των μετοχων του ,πραγμα που προφανως δεν κανει απο καλη του καρδια ,γιατι αλλιως θα το ειχε κανει απο πολυ καιρο πριν και που φυσικα το κανει λογω οικονομικης κρισης για τον ιδιο λογο αλωστε πουλησε και εφυγε και ο Κοκκαλης.. Τι εχουμε μετα ; τα δυο λαμογια την κανουν οπως - οπως και ο Τζινγκερ λεει οτι δεν αναλαμβανει τιποτα περισσοτερο  απο το 30% των μετοχων γιατι το υπολοιπο αυτος λεει το ειχε χαρισει στα δυο λαμογια. Ομως δεν μπορεις να χαρισεις κατι με το ζορι. Οποτε η κυριοτητα των μετοχων ειναι ακομα στον Τζινγκερ. Οποτε εχει ηθικο (εφοσον το παιζε Παναθηναϊκαρας) αλλα και νομικο καθηκον να βαλει στα ταμεια της ομαδας το ποσο που αναλογει στις μετοχες του δηλαδη το 55%, Δεν μπορω να φανταστω εταιρια που να αφηνε εναν απο τους μετοχους της να συνδραμει στο μισο των μετοχων που του αναλογουν. Σε οποιαδηποτε εταιρια θα πετουσαν τον συγκεκριμενο μετοχο με τις κλωτσιες και ή θα μοιραζονταν τις μετοχες του οι υπολοιποι μετοχοι ή θα ψαχνανε αλλον επενδυτη να τις αγορασει. Εδω ομως υπαρχει μια ιδιαιτεροτητα. Ο τζιγνγερ ειναι μεγαλομετοχος την Παναθηναικος Α.Ε.  οποτε οι αλλοι μετοχοι δεν μπορουν να τον πεταξουν εξω (αν και πιστευω και εξηγισω παρακατω το γιατι ,πως και να μπορουσαν δεν θα το εκαναν.) αρα καταληγουμε σε αδιεξοδο. Και φενεται περιτρανα οτι ο πλεον υπευθυνος για κατασταση στην οποια εχει φτασει ο ΠΑΟ ειναι ο Τζινγκερ. Και φτανοντας στο δια ταυτα λοιπον , Υπαρχει ελειμα στην ΠΑΕ σιγουρα , αλλα πως να μην υπαρχει τη στιγμη που το 55% συνησφερει ετσιθελικα μολις για 30% ;  Γιατι μην ξεχναμε ο Πατερας δηλωσε οτι θα συμετασχει στην αυξηση του μετοχικου κεφαλαιου συμφωνα με το ποσοστο του , το ιδιο και οι Γιαννακοπουλοι και ο Νικας και ο Πολεμης. Ο μονος που δεν συμετεχει αναλογικα με το ποσοστο του ειναι ο Τζινγκερ.Αρα απο αυτον πηγαζον ολα τα προβληματα. Αρα το ρεζουμε ειναι οτι δεν μπορουμε να βριζουμε τους αλλους μετοχους επειδη αρνουνται να βαλουν βαθια το χερι στην τσεπη και να βγουνε μπροστα ,την στιγμη που ο μεγαλομετοχος δεν καλυπτει ουτε κανει αυτα που υποχρεωουται!
         Οστοσο δεν ειναι ο μονος αξιζει να του επιριφθουν ευθυνες. Και οι υπολοιποι μετοχοι δεν κανουν τιποτα. εστω να τον πιεσουν να αναβει τις ευθυνες του. Και πολυ περισσοτερο (αφου ειναι ολοι τους Παναθηναϊκαρες) ας βγουν μπροστα να αγορασουν τις μετοχες του Τζινγκερ (ο οποιος ειναι τοσο Παναθηναϊκαρας που τις πουλαει και ολες τωρα που εχουν ζορισει τα οικονομικα τις χωρας και οχι μονο το 30%) αφου τις πουλαει. Η μονη αληθεια ειναι οτι κανεις δεν ενδιαφερεται.Την ομαδα την εχουν ολοι γραμμενη στα @@ τους! Ολοι κοιτανε πως να σωσουν τα ευρωπουλα τους τιποτα αλλο! Θα μου πειτε και οι Γιαννακοπουλοι ; ναι και αυτοι! Τι κανουν αυτοι ; τωρα που ζορισαν τα πραγματα; οχι μονο δεν βγαινουν μπροστα στο ποδοσφαιρικο τμημα του ΠΑΟ αλλα πουλανε και το μπασκετ! Ναι οκ πρεπει να τους στησουμε αγαλμα για οσα εχουν προσφερει στην ομαδα και να τους ευγνωμονουμε για παντα , και θα το κανουμε. Αλλα απο εκει και περα δεν μπορουμε να μην δουμε το αυτονοητο. Οτι και αυτοι οπως και οι υπολοιποι περνουν των οματιων τους και φευγουν. Οτι και αυτοι αρνουνται να βγουν μπροστα. Ποσες φορες αρνηθηκαν την προεδρια του του ποδοσφαιρκου ΠΑΟ ; 3 ; 4 ; εχω χασει το μετρημα. Αλλα οπως και να το κανεις ειναι πολυ μεγαλη ευθυνη να αναλαβεις να συμαζεψεις τα ασυμαζευτα της ΠΑΕ. Ξερετε ομως κατι ; εκει φενεται η μαγκια , η αγαπη , το παθος για την ομαδα , οταν πρεπει να την βαλεις πανω απο το συμφερον και τον εαυτο σου τον ιδιο.
Υπαρχει ενα σοφο ρητο που λεει οι  "πραγματικοι φιλοι δεν ειναι εκεινοι που ειναι διπλα σου στην επιτυχια αλλα εκεινοι που στεκονται πλαι σου στην αποτυχια ". Κοινος ο φιλος φενεται στα δυσκολα. Και στα δυσκολα την Παναθα μας την παρατησανε ολοι τους. Αυτο εννοω με τον τιτλο αυτης της αναρτησης λεγοντας οτι βλεπουμε το δεντρο και χανουμε το δασος. Εχουμε χωριστει ολοι σε στρατοπεδα σε αντιτζινγκερικους και αντιβγενοπουλοπατερικους αντι να βγουμε να τους κραξουμε ολους μαζι. Γιατι ολοι αδιαφορουν και αφηνουν τον ΠΑΟ καραβι ακυβερνητο στον ωκεανο.Θελω να πω εδω οτι δεν τους κατηγορω για αυτο που κανουν. οι καιροι ειναι δυσκολοι και ο καθενας κανει οτι μπορει να περιορισει την ζημια στην τσεπη του. Και εμεις στην θεση τους θα καναμε τα ιδια πραγματα πιθανοτατα. Και τα κανουμε ηδη στην προσοπικη ζωη μας , κοβουμε απο οπου μπορουμε. Η ουσια ειναι μια οτι ολοι τους κοιτανε (και αυτο θα συμβαινει παντα και για παντα , οι καιροι που υπηρχε ο ρομαντισμος και η αυταπαρνηση εχουν περασει προπολου , αν δηλαδη υπηρξαν ποτε..) και θα κοιτανε παντα την τσεπη τους και αυτο πρεπει να το καταλαβουμε και να μην τους θεοποιουμε.
Ας τωρα σε κατι αλλο ενδιαφερον και που θα δικαιωσει και παλι τον τιτλο αυτης της αναρτησης. Στα λαθη που εγιναν. Και ειδικα σε αυτα στον μεταγραφικο σχεδιασμο τοσα χρονια. Ολοι  κραζουμε τοσα χρονια (και καλα κανουμε) τον Πατερα επειδη εξαιτιας του πηγαμε και πληρωσαμε χρυσους τον Μελλιση ,τον Χριστοδουλοπουλο και ενα πληθος ακομα κατσαπλιαδων και χασαμε ενα σωρο χρηματα , γιατι δεν φερανε στα ταμεια ουτε τα μισα απο οσα δαπανησαμε για αυτους. Και κακα τα ψεματα αλλα παικτικα ο Χριστοδουλοπουλος τα 5 μυρια ευρω που ακουμπισαμε στον ΠΑΟΚ δεν τα αξιζε και δεν τα αξιζει και δεν προκειτα να στα φερει πισω οταν και αν τον πουλησεις.Οστοσο  ας παμε και στον Τζινγκερ το περσινο καλοκαιρι. Μας εφερε τον τον Γκαρσια με ενα σκασμο λευτα. και που σημειωτεων! παιζε σε μια θεση που ηδη ειχαμε τον Λετο!! Τσαμπα φραγκα λοιπον. Να προσθεσω οτι οπως και παιχτες που εφερε ο πατερας δεν ειχαν μεταπωλητικη αξια ετσι και αυτοι που εφερε ο Τζινγκερ δεν εχουν μεταπωλητικη αξια ,μιλαω για Γκαρσια και Μπουμσονγκ. Αυτα σαν πραδειγματα για δειτε οτι και στα λαθη των μεταγραφων και παλι ολοι τα κανανε σκατα και οχι μονο ενας.
Τελειωνοντας εχω μια μεγαλη απορια. Τα εσοδα της ΠΑΕ (γιατι μια εταιρια πρεπει να εχει και τετοια για να επιβιωνει) προερχονται μονο απο τις μεταπωλησεις παιχτων ; δηλαδη τι ειναι ο ΠΑΟ καποιο παζαρι ; οπου ψαχνουμε καλο εμπορευμα με την προοπτικι να το πουλησουμε καμια δεκαρια τοις εκατο πανω και να κονομησουμε ; χορηγους δεν εχει ; ΟΤΕ ; Cosmote ; adidas ; και ποσοι αλλοι λιγοτερο γνωστοι ;  τα τηλεοπτικα δικαιοματα ; εσοδα απο τις μπουτικ ; (μονο ο Σισε και ο Ζιλμπερτο εχουν πουληση καμια εξακοσορια χιλιαδες φανελες και λιγα λεω! ) Εσοδα απο τα εισητηρια ; (τουλαχιστον 15 sold out καναμε φετος και παλι λεω πολυ λιγα! και μην ξεχναμε πως στην συντριπτικη πλειοψηφια των παιχνιδιων φετος ειχαμε πολυ μεγαλη προσελευση κοσμου) Που πηγαν λοιπον ολα αυτα τα λευτα ; ας βγει καποιος να μας πει. Μηπως τελικα ολοι αυτοι οι κυριοι μετοχοι που αρνουνται να τα βαλουν το χερι στην τσεπη οχι μονο δεν εχασαν αλλα κερδισαν κιολλας χρηματα απο τον Παναθηναϊκο μας ;

Σχόλια